Вивиан Рединг: Симпатиите ми са към протестиращите българи

19 юли 2013 в 19:34 4113 28

Вивиан Рединг
Вивиан Рединг

Симпатиите ми са на страната на българските граждани, които протестират на улицата срещу корупцията, заяви зам.-председателят на Европейската комисия Вивиан Рединг.

Сегашните политически събития и обществени протести в България рисуват ясна картина и показват нуждата от промяна в страната. В същото време те сигнализират, че българското общество е много обезпокоено за върховенството на закона, коментира Рединг в интервю за „24 часа“.

България трябва да ускори реформите. Сега вече е време да се задълбочат усилията за реформа на правосъдната система и за борба срещу корупцията и организираната престъпност, каза още еврокомисарят по правосъдието.

Рединг ще бъде на посещение в София на 22 и 23 юли. 

На 23 юли еврокомисарят ще участва в публичния Граждански диалог – част от дебатите с граждани на Евросъюза, които комисарите провеждат в цяла Европа заедно с национални политици през 2013 г. в рамките на инициативата Европейска година на гражданите.

Идеята е мненията на гражданите да улеснят Комисията при изготвянето на плановете за бъдещи реформи на ЕС и предстоящи промени на договорите с държавите, както и при бъдещи общи законодателни инициативи. Друга основна цела на диалозите е подготовката на изборите за Европейски парламент догодина.

Дискусията ще се проведе от 10 до 11.45 ч. на в Централния военен клуб в София. Желаещите да участват в събитието могат да се регистрират на следния адрес:[email protected], като изпратят име и фамилия, организация / университет, допълнителни координати за връзка (по желание) и предварителни въпроси към заместник-председателя Рединг (по желание).

Можете също да проследите дискусията на живо в интернет или по БНТ 2, да участвате чрез Туитър – с хаштаг #EUdeb8 или във фейсбук профила на представителството на Еврокомисията в София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!