Клиент убил банкерката от "Булбанк" заради отказан кредит

Юлиан Христов 23 септември 2013 в 15:32 15785 33

Възрастна жена, работила в банка, бе убита в Бургас. Снимка: Булфото
Възрастна жена, работила в банка, бе убита в Бургас. Снимка: Булфото

Регионалният директор на УниКредит Булбанк в Бургас Павлинка Йовчева е била убита от клиент на банката, на когото е бил отказан кредит.

Това обяви главният секретар на МВР Светослав Лазаров.

Убиецът сам се предал в полицията. Мъжът - 57-годишен мъж от с. Сунгурларе, собственик на фирма за изкупуване на билки, гъби и горски плодове - отишъл в полицията към 10 ч., два часа след престъплението, и направил самопризнания. Билкарят, според "Блиц" името му е Любомир Симеонов, поискал кредит в размер на 1,5 милиона лева от банката, но получил отказ.

"Страхотен колега с отлична репутация, много голям професионалист, заслужаващ огромно уважение." Така директорът на "Връзки с обществеността и комуникации" Виктория Блажева описа 54-годишната си колежка Павлинка Йовчева. Тя и колегите й от "УниКредит Булбанк" изказаха съболезнованията си на семейството и увериха, че кредитната институция ще продължи да подкрепя близките й.

Йовчева е съпруга и майка на две деца. Ръководила е регионалния екип на "УниКредит", отговарящ за банкирането на дребно. Павлинка Йовчева беше застреляна към 8 ч. тази сутрин край магазинче за плодове и зеленчуци. Тъкмо излизала от магазинчето, когато убиецът се приближил, прострелял я и побягнал.

Убиецът е задържан за 24 часа.

В колата му е намерен незаконен пистолет „Макаров” с изтрити номера. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!