Кирил Рашков-младши поиска условна присъда

Юлиан Христов 02 февруари 2012 в 17:13 1228 0

Съд. Снимка: БГНЕС/архив
Съд. Снимка: БГНЕС/архив

Пловдивският окръжен съд ще се произнесе до месец по иска на внука на Кирил Рашков, който обжалва наложената му присъда от осем месеца „лишаване от свобода“.

Рашков - внук беше признат за виновен от асеновградския районен съд за отправяне на заплаха за убийство срещу Веселин Христев от с. Катуница. Днес той поиска условна присъда.

Според прокуратурата присъдата на Рашков трябва да бъде увеличена, тъй като той е с лоши характеристични данни и извършеното от него деяние е обществено опасно. Адвокатът на потърпевшия Веселин Христев също поиска от съда завишение на присъдата на Рашков на пет години затвор, както и увеличение на обезщетението за неимуществени вреди от 2 хиляди на 10 хиляди лева.

Защитата на Рашков поиска намаляване на наказанието и като аргумент бе изтъкнато чистото съдебно минало на Рашков.

Пред съдебния състав Кирил Рашков-Младши каза: „Срамувам се и съжалявам. Искам условна присъда”. Адвокатът му представи пред съда медицински епикризи за здравословното състояние на децата на клиента му – момиченце и момче. Едното е болно от бронхопневмония, а другото от асма. Адвокатът каза, че Рашков полага грижи за тези две деца, работи във фирмата на баща си и затова настоява за условна присъда. Епикризите бяха приети от съда.

За 29 февруари е насрочено и делото срещу Симеон Йосифов - шофьорът, прегазил и убил 19-годишният Ангел Петров на 23 септември в Катуница. Същата вечер Кирил Рашков-младши е отправил заплахите към Веселин Христов. Той е размахвал сабя с дължина 60 см с думите „Ще ти отрежа главата”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови