Калин Георгиев се сбогува с прощално писмо

30 май 2013 в 15:13 11037 7

Калин Георгиев, Снимка: БГНЕС
Калин Георгиев, Снимка: БГНЕС

Главният секретар на МВР отправи прощално писмо до колегите си, с което ги уведомява, че е подал оставка.

Писмото беше публикувано на сайта на ведомството.

Този акт не е спонтанен. Обмислям го от много време. Поет ангажимент ми попречи да обявя намеренията си по-рано, пише Георгиев и благодари на всеки един от колегите си, с които е имал честта да служи на страната.

"Бяхме заедно под дулата на престъпниците край Вакарел и Сливен, не сме се крили един зад друг в Бисер, Ловни дол и при терористичния акт в Сарафово", пише главният секретар на МВР.

Калин Георгиев намеква за трудности в семейния си живот и за здравословни проблеми:

"В личен план на мен ми предстоят още много битки - трябва да намеря начин да запазя здравето и семейството си - важни приоритети, които съзнателно загърбвах през годините. Моля да бъда извинен, ако в хода на съвместната ни работа съм обидил някого или съм бил несправедлив.Винаги ще ви подкрепям. На всички желая здраве, сили и мотивация да продължите.

Последната ми заповед към вас е да се прибирате невредими при любимите хора!"

Малко по-рано днес стана ясно, че поста си освобождава и председателят на ДАНС Константин Казаков. 

За момента новият вътрешен министър Цветлин Йовчев не е заявил категорично дали ще има и други кадрови промени и отстранени хора от професионални състав на ведомството. Според готвените структурни промени в МВР ГДБОП ще бъде извадено от ведомството и ще отиде в ДАНС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!