Кабинетът със законодателна програма - щял да работи поне до декември

OFFNews 31 юли 2013 в 14:06 2769 4

Министерският съвет. Снимка: Сергей Антонов
Министерският съвет. Снимка: Сергей Антонов

На фона на нестихващите протести с искане за оставка правителството планира да работи поне до декември 2013 г. Това личи от законодателната му програма, която бе приета днес на редовното заседание на кабинета.

В нея е планирано създаването на 83 законопроекта.

От тях осем са ратификации на международни споразумения, меморандуми и договори, 11 са проектите на нови закони, а останалите – за изменение и допълнение на съществуващи, пише в прессъобщението на МС.

През лятото трябва да са факт проекти на закони за туризма, за ограничаване на изменението на климата, за защита на растенията.

За септември се предвижда приемането на нов закон за МВР и за представителите по индустриална собственост.

До края на октомври са планирани законопроектите за държавния бюджет за 2014 г., за бюджетите на ДОО и на НЗОК, както и предложенията за промени в данъчните закони.

До декември трябва да са готови законопроекти за училищен закон и за опазване на селскостопанското и хидромелиоративното имущество и за браншовите организации в земеделието.

Промени се предвиждат в закона за обществените поръчки, за лекарствата, за електронните съобщения, за пътищата, за водите, за отбраната, за младежта, за митниците, за професионалното образованите, за акцизите и данъчните складове, за подпомагане на земеделските производители. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!