Йовчев кътал оставката за след изборите

Юлиан Христов 10 април 2013 в 08:25 3398 1

Цветлин Йовчев
Цветлин Йовчев

Цветлин Йовчев е постигнал съгласие с президента да подаде оставка след изборите на 12 май, научи OFFNews.

Началникът на кабинета на Плевнелиев вчера обяви чрез медиите, че ще подаде оставка, но това щяло да се случи, след като се върне от отпуск. Ходът на Йовчев във вторник се оказал неочакван за администрацията на президента. 

Плевнелиев и Йовчев са обсъждали възможността за оставка. Двамата са имали разговор, в който президентът е намекнал за пропуски в работата на бившия шеф на ДАНС. Държавният глава обаче държал напускането на Йовчев да стане след изборите, така че то да не бъде използвано от опоненти за политически цели. Договорката между двамата била известна на много тесен кръг от хора в президентството и вчерашната изява на Йовчев изненадала администрацията. 

За момента не е ясно защо той е сменил позицията си и е решил да напусне институцията по-рано. „Искам да ви кажа, че тъй като тръгнаха някакви спекулации пак в момента гледам и по пресата. Нито има нещо скандално, нито има нещо интересно в желанието ми да напусна”, коментира пред Нова телевизия Йовчев. Той отказа да отговори, дали оставката му е свързана с опит да дебалансира президентската институция, в момент, в който тя е на фокуса на общественото внимание. "Мотивите ми да напусна ги казах много ясно и наистина нищо повече освен това не мога да ви кажа", каза в отговор Йовчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews