Плевнелиев за оставката на Йовчев: Пожелавам успех

10 април 2013 в 12:01 1239 2

Росен Плевнелиев на посещение в Русе. Снимка: БГНЕС
Росен Плевнелиев на посещение в Русе. Снимка: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев ще разпише оставката на началника на кабинета си Цветлин Йовчев.

Държавният глава не коментира мотивите, с които Йовчев е подал молбата си за напускане. Пред журналисти в Русе Плевнелиев обясни, че ще се съобрази с желанието му и му пожела успех, съобщи БГНЕС.

"Когато един човек дойде при мен и ми каже - аз имам своите лични планове и подавам молбата си първо за отпуск и след това за напускане, разбира се, аз се съобразявам с неговото желание. Винаги съм действал по един и същи начин. Уважавам съзнателния избор на всеки и свободата на избора на всеки. Така че аз съм последният човек, който ще се противопостави, когато, който и да било член на моя екип, министър на служебно правителство, хора, с които работя, дойде и по най-човешки начин ми каже - извинете, но имам други планове. Разбира се, пожелавам успех", заяви президентът.

Цветлин Йовчев обяви вчера, че подава оставка във връзка с негови лични планове, които са несъвместими със заемания от него пост. Той обясни, че не става въпрос за политика. „Искам да ви кажа, че тъй като тръгнаха някакви спекулации пак в момента гледам и по пресата. Нито има нещо скандално, нито има нещо интересно в желанието ми да напусна”, коментира оставката си пред Нова телевизия той. Йовчев отказа да отговори, дали оставката му е свързана с опит да дебалансира президентската институция, в момент, в който тя е на фокуса на общественото внимание. “Мотивите ми да напусна ги казах много ясно и наистина нищо повече освен това не мога да ви кажа”, каза в отговор Йовчев.

Росен Плевнелиев е на посещение в Русе, където Константин Ялъмов, директор на дирекция „Хидрология и хидрометеорология“ към Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав, ще запознае държавния глава с оперативната обстановка и състоянието на Дунав. По-късно държавният глава ще посети мобилната приемна при президента, където ще се запознае на място с проблемите на русенци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови