ИЗВЪНРЕДНО: Полицията спря провокатори на "Атака" (допълнена)

19 юни 2013 в 23:13 12581 59

Снимка: Сергей Антонов
Снимка: Сергей Антонов

Около 40 активисти на "Атака", повечето с бръснати глави, се опитаха да създадат безредици в протеста в София. Двама от отразяващите го репортери на OFFNews станаха свидетели на случилото се.

Към 22.50 ч. провокаторите се опитаха да се вмъкнат към мирните демонстранти на Орлов мост откъм стадион "Васил Левски". Десетки полицаи веднага бяха пренасочени към стадиона.

 

За минути 50 служители на реда оградиха провокаторите на един от тротоарите на "Евлоги и Христо Георгиеви" (в платното за движение по посока Орлов мост-НДК) срещу централния вход на стадиона и започнаха да проверяват документите им един по един.

На отсрещния тротоар се виждаха десетина измъкнати колчета, хвърлени на тротоара и в тревата.

Репортер на OFFNews попита един от полицаите дали оградените момчета са от протеста на Орлов мост. Отговорът му бе: "Не, не са от интелигентния протест. Тези са от "Атака".

На един от проверяваните бяха сложени белезници. Мъжът бе качен в полицейски автомобил. Разпореждането бе да бъде откаран в Първо районно управление на полицията.

Останалите момчета бяха освободени. Нито едно от тях повече не тръгна към мирния протест. Всички се отправиха в противоположната посока - покрай стадиона към метростанция "Стадион "Васил Левски".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!