Икономическият министър плаши с режим на тока, ако кабинетът падне

20 юни 2013 в 09:00 2435 5

Драгомир Стойнев. Снимка: БГНЕС
Драгомир Стойнев. Снимка: БГНЕС

Ако правителството падне, има реален риск за хаос в държавата, който да доведе дори до режим на тока.

Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стройнев в сутрешния блок на bTV.

"Премиерът е прав в преценката си за евентуален хаос в държавата, ако правителството падне. Обявените преди ден социални и икономически мерки от програмата му нямат за цел да заглушат протестите, а са нужни на България, за да оцелее в близките месеци, коментира Стойнев. Според него заради междуфирмена задлъжнялост икономиката на страната се задушава. Това можело да доведе и до сериозни проблеми за бита като спиране на тока.

 „Има голяма вероятност от режим на тока. Всички държавни фирми са задлъжнели – ако започнат едно по едно да фалират предприятията, естествено, че това е възможен сценарий”, прогнозира Стойнев.

През последните години публичните дружества умишлено са били източвани с ремонти на хартия и уж закупена техника. Конкретен пример били "Мини Марица Изток", където миньорите нямали достатъчно багери, за да работят.

На въпрос защо правителството продължава в „грешните ходове” по повод отмененото назначение за зам.-министър в МВР с минало в структурите на СИК, както и назначението на Волен Сидеров за шеф на антикорупционната и етична комисия в НС, Стойнев заяви, че „трудно се намират компетентни хора с чисто минало – всеки в някакъв момент е правил грешки”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови