И ГЕРБ се оплакаха от полицейски натиск

Елица Мартинова 01 август 2013 в 12:44 3913 13

Цветлин Йовчев, Снимка: БГНЕС
Цветлин Йовчев, Снимка: БГНЕС

Бившите управляващи от ГЕРБ се оплакаха в парламента от полицейски натиск и поискаха вътрешният министър Цветлин Йовчев да бъде привикан за изслушване в Народното събрание. Председателят на парламента Михаил Миков отказа да задължи министъра, но обеща, че ще му се обади, за да го попита имало ли е тормоз.

В пленарна зала от ГЕРБ алармираха за полицейски натиск, свързан със самоотвержената акция по инспекция на АМ "Тракия", която техни депутати проведоха в средата на юли.

Днес в пленарна зала от ГЕРБ посочиха, че полицията е извикала на разпит журналисти, отишли да отразят акцията.

OFFNews припомня, че дни преди откриването на последния лот от АМ "Тракия" се разрази голям скандал. От ГЕРБ твърдяха, че премиерът Орешарски излишно бави откриването, за да изчака министъра на регионалното развитие, която по това време бе в чужбина. За да докажат твърдението си, самоинициативни депутати на ГЕРБ се отправиха на "самостоятелна инспекция" по лота.

От ГЕРБ засегнаха и случая с тормоз над протестиращи, за който OFFNews писа по-рано днес. Бившите управляващи твърдят, че автобуси с демонстранти - и от протестите, и от контрапротестите, са били спирани последователно от КАТ, ДАИ и от полицията.

Хората на Бойко Борисов са категорични, че поведението на полицията се доближава с това на "Биг Брадър" и е присъщо по-скоро за други времена. Бившите управляващи настояват министър Йовчев още днес да се яви в парламента и да даде обяснение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews