Йордан Цонев за репликата към Миков: От бой страх нямам

OFFNews 01 август 2013 в 09:28 6818 29

Йордан Цонев. Снимка: Булфото
Йордан Цонев. Снимка: Булфото

Депутатът от ДПС Йордан Цонев знаел, че микрофоните в пленарната зала за включени, когато призова председателя Михаил Миков да звънне на вътрешния министър, за да спаси депутатите от нова блокада.

Това заяви самият Цонев тази сутрин пред Нова тв.

"Знаех, че микрофоните са включени. Имам страх само от Бога. От бой нямам страх. И колегите ми нямат страх", каза той.

„Очевидно има хора, които протестират. Очевидно сред тях има екстремисти. Вчерашната ми логика беше да избегнем сблъсък именно с тях. От 1 часа нататък ПГ на ГЕРБ започна с процедурни хватки да бави времето – всяко процедурно предложение се прегласуваше, поиска се почивка, вместо 1-2 изказвания имаше по 7 заявени. Аз влязох с конфликт с колегите си, защото държах да се приеме бюджетът. Но като видях как Цветанов ми клати глава и усетих процедурните хватки, казах – да се обадим на вътрешния министър, за да не стане проблем като излезем навън“, поясни Йордан Цонев.

Той отново се върна и на ситуацията с „белия автобус“ от голямата нощна блокада на парламента:

„НСО отговаря за нашата охрана, никога не сме оспорвали решението на НСО. Казаха ни, че има осигурен коридор и че трябва да излезем, за да не се засилва ескалацията на напрежението. Повече от 40 депутати влязохме в този автобус. На всеки прозорец имаше сложен предварително полицейски щит. Мъжете застанаха зад щитовете, жените бяха клекнали в коридора на автобуса. Моят прозорец беше счупен от един камък, после полетя още един. Да ви кажа, камъните бяха речни, обли. Не бяха взети от улицата, а донесени специално“, подчерта депутатът.

По-късно в парламента в отговор на изказване на Десислава Атанасова Цонев обяви, че е предотвратил неща, които не бива да се случват.

"Не е нужно да се конфронтирате с хората, които протестират и с тези, които са дошли да се конфронтират", обърна се той към депутатите от ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика