Граждани внесоха подписка срещу имунитета на Сидеров

Лилия Христова 03 юли 2013 в 09:24 4875 9

Подписка срещу имунитета на Волен Сидеров. Снимка: Валентин Янков
Подписка срещу имунитета на Волен Сидеров. Снимка: Валентин Янков

Граждани внесоха подписка с искане за сваляне на депутатския имунитет на Волен Сидеров и за подвеждането му под наказателна отговорност в Софийската градска прокуратура тази сутрин.

Тя съдържа 3121 подписа, ЕГН и имена.

Подписите са събрани за три вечери по време на шествията.

Юристи са подготвили сигнала, който да бъде подаден.

Междувременно вчера Волен Сидеров изпрати отворено писмо до главния прокурор Сотир Цацаров, както и до министъра на вътрешните работи Цветелин Йовчев, в което задава въпроса дали има данни той да е извършил престъпление. Питането на лидера на националистите е свързано с призивите от страна на граждани и ДСБ да бъде свален имунитетът му след неговите опити за саморазправа с журналисти и униформени. С писмото си Сидеров иска да му бъде обяснено дали има основания за свалянето на имунитета му, както и отправя искане към вътрешния министър да гарантира спазването на обществения ред.

"Хората искат да застанат с имената си с ЕГН-та си честно и открито срещу това лице. Да сезираме главния прокурор и съответно компетентната прокуратура прецени, че са налице достатъчно данни за извършено престъпление да поиска свалянето не неговия имунитет и подвеждането му под отговорност. Господин Сидеров заяви, че е действал в качеството си на народен представител, обаче това нещата не ги прави по-леки, напротив прави ги по-тежки", обясни пред БНТ юристът Велислав Величков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!