Волен: Протестиращите са терористи, затвор за тях

Нели Чолашка 01 юли 2013 в 15:15 5689 36

Волен Сидеров се пази от народната любов с полицейска палка. Снимка : BULPhoto
Волен Сидеров се пази от народната любов с полицейска палка. Снимка : BULPhoto

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров определи протестите срещу правителството и особено тези, които блокираха бул. "Брюксел" към летището в София и магистрала "Тракия" вчера, с терористичен акт. "Атака" ще внесе предложение за промени в Наказателния кодекс, които да предвиждат затвор за блокада на пътни артерии, уточни той.

Лидерът на националистите се мотивира с това, че може човек да загине в линейка заради блокадата на пътищата. (Протестиращите на бул. "Брюксел" вчера пуснаха не линейка, а лека кола с болно дете и досега нито един протест не си е позволил да препречи пътя на кола на Спешна помощ - бел.ред.)

По думите на Сидеров в момента наказанието за незаконни протести, което отгоре на всичко не се налага, е от 50 до 300 лв., а то "не може да стресне хулиганите, които получават много повече, за да протестират".

Сидеров обвини вътрешният министър Цветлин Йовчев и главният прокурор Сотир Цацаров в бездействие е и дори в непознаване на Конституцията.

Той обвини Йовчев, че не се справя със ситуацията и предложи "Атака" да издигне човек за вътрешен министър. Сидеров можел да посочи на прима виста 3-4 души от партията, които могат да наложат ред.

"В момента полицаите играят ролята на церемониалмайстори по време на празника на влюбените", смята той.

Относно изявленията на раненият на 28 юни заради сблъсък със Сидеров пред парламента балетист Александър Александров националистът попита: "Не мога да разбера защо в България за интелектуалец се смята всеки танцьор.

Интелектуалци са хора, които се занимават с наука, с литература, с писане и изследване на текстове. По тази логика всеки африкански танцьор, а те са известни, че са най-добри, трябва да се обяви за интелектуалец."

Според националиста се спекулира с това, кой е интелектуалец и кой е морален. "Не зная все още да е измислен уред, който да измерва кой колко е морален", обяви Сидеров относно коментарите за неговото поведение и морал.

Относно полицейската палка и пистолета, с които влезе миналата седмица в парламента, Сидеров обяви, че не е незаконно да се носи полицейска палка и, че има разрешително за пистолет, и може да го носи навсякъде със себе си.

По думите му сред протестиращите има доста хора с огнестрелни оръжия, но никой не ги проверявал.

Въпреки заплахите срещу личността му Волен Сидеров не е поискало храна от НСО, защото не им вярва.

"НСО трябва да се разформирова. шефът на тази служба Тодор Коджейков и служителите му са лично предани на Бойко Борисов, те му бяха сервитьори и доставчици на други услуги", коментира още националистът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!