Граждани изгониха телевизията на "Атака", не пуснаха TV7 в СУ (снимки и видео)

Александра Маркарян 28 октомври 2013 в 11:30 7193 52

Студентската окупация на СУ на 27 октомври - денят, в който бръснати глави, предвождани от депутат, се опитаха да нахлуят в Алма матер. Снимка: Сергей Антонов
Студентската окупация на СУ на 27 октомври - денят, в който бръснати глави, предвождани от депутат, се опитаха да нахлуят в Алма матер. Снимка: Сергей Антонов

Десетки събрали се в подкрепа на студентите граждани изгониха екипа на телевизията на "Атака" Алфа от двора на Ректората на Софийския университет.

Те не допуснаха екипа на TV7 на Бареков да влезе във вътрешния двор. Бусът им бе мощно освиркан и от студентите в Ректората, и от дошлите да ги подкрепят много граждани.

Хората скандират "Довиждане" и освиркват.

Събралото се множество явно отказа провокаторите да опитват да нахлуят в Университета, както направиха вчера. Провокации се очакваха днес към 11 ч.

Хората, дошли в подкрепа на студентите, изпълват страничните улички около Ректората.

Те ще останат и до 14 ч., когато извънредно заседание на Академическия съвет ще бъде обсъдена окупацията на СУ. Събралите се подкрепящи студентите се уговарят от 14 ч. да се съберат под прозорците на зала 1, където по традиция се провежда заседанието, и да скандират. Прозорците на залата гледат към кръстовището на булевардите "Цар Освободител" и "Васил Левски".

 

Видео: Подкрепящи протеста и "контраокупатори" влязоха с спор тази сутрин пред един от входовете на Ректората:

 

OFFNews ще излъчва на живо интересните моменти от днешния ден на окупация.

 


Live streaming by Ustream
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews