Quantcast

Гонят къмпингуващи от Иракли

Последна промяна на 04 юли 2013 в 13:20 7002 8

Плажът на Иракли. Снимка: http://forthenature.org
Плажът на Иракли. Снимка: http://forthenature.org

Пореден опит за „респектиране“ на къмпингуващите край черноморския плаж Иракли тече в последните два дни. Вчера бургаската екоинспекция (РИОСВ Бургас) е направила проверка по сигнал за "незаконно" разполагане на палатки и каравани на плажа.

Сигналът е подаден от Национална Асоциация "Българско Черноморие“, в която влизат собственици на земи в с. Емона, местността Иракли и с. Баня, които от години настояват за отпадане на рестрикциите за строителство в имотите им.

При проверката е установено, че в границите на защитена местност „Иракли” има няколко плажуващи и една палатка с двама къмпингуващи, които са влезли в защитената територия пеш, не палят огън и не замърсяват района. Инспекцията е съставила един акт за нерегламентираното къмпингуване в защитената територия (част от района около плажа е защитена местност – по Закона за защитените територии, а целият район попада в две защитени зони от мрежата „Натура 2000“ - по Закона за биологичното разнообразие). Другите палаткуващи в района са били извън защитената територия и не са санкционирани. 

От екоинспекцията обясниха, че в правомощията й е да контролира само спазването на екозаконодателството в случая и посочиха, че контролът по спазването на забраната на община Несебър за разполагане на палатки и каравани извън къмпингите, е на общинската администрация. Въпросната забрана бе въведена преди години в наредбата за обществения ред на общината, но впоследствие Върховният административен съд я отмени като противоречаща на конституцията.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.07 2013 в 12:19

Нека,нека! Ей майка им свини! Всякаква измет взе да се влачи на това райско място, палатка до палатка, боклук до боклук, лайно до лайно! Птичка и цветенце не остава след тях,само найлони и туби и мизерия. Природолюбители...

06.07 2013 в 21:51

Стефане, плажа е чист защото само преди седмица група доброволци( от онези - къмпингуващите) почисти голяма част от него. Не концесионера. Така че, не пиши глупости преди да знаеш. Имам и снимков материал за доказателство, ако искаш.

04.07 2013 в 19:47

Абе според мен тия медии са малко некоректни. Вчера си дойдохме от там, седяхме цяла седмица, то не бяха заря, то не бяха пиянски оргии , като влезете в гората с триони режат клони за да палят огън, малцина си събираха дърва от плажа. Като цяло хората бяха много готини, даже и нудистите :) , е без една де , беше си рекламно лице на Мишелин :) Някакъв пичага с куче обясняваше , културно от къде до къде е концесията и молеше да четат табелките , а група пияници го базикаха и видимо търсеха конфликт !? Всичко спря , когато двама полицай , които бяха повикани поискаха личните карти и ги разпръснаха. В началото на седмицата подобна група беше седнала на едно от заведенията и видимо търсейки да се скарат с персонала , бутаха столове , повръщаха и викаха "само Левски". На Джулай , може би и заради дъжда беше доста спокойно. За пръв път виждаме Иракли толкова чисто, не ме интересува кой какво говори, който каквото и да прави го прави в правилната посока. Махнато е онова гнусно комунистическо заведение в , което се сереше и пиеше адски гнусно, а цените там са в пъти по-ниски от тези на онази мизерия. Някъде четох , че било скъпо , епа идете и вижте станало е доста нормално. Доста пикантни истории чухме с жена ми в района и се оказа че шепа журналисти и банда измекяри , които с по 30 лв. карат цял месец , искат нещо , което няма как да се случи. И на нас ни се иска безплатен обяд, ама няма. Моят съвет е , отидете отпуснете се и не слушайте простотиите на банда драскачи. На концесионера само ще му кажа, евала пич супер си го замислил и да знаеш , че поне моето семейство сме с теб. Ама табелките дето сте наредили да са за всички , не е редно да е избирателно. Иначе е станало супер. Съветът ми да не четете глупостите ами да отидете и да си прецените сами

04.07 2013 в 17:06

Даже на тези хора от с.Баня и дядо им не е купувал земята:те са оземлени от правителството,селото е от преселници от Беломорска Тракия.Веднъж са получили обезщетение за земите си с приключването на Първата световна война и споразумението с Турция и Гърция за компенсиране на бежанците,втори път(преди това) са били оземлени с тези държавни(реди това) земи,трети път искат да продадат една нива и да живеят безгрижно и внуците им.Малограмотни алчници...

04.07 2013 в 16:00

Палаткаджиите са лоши хора. Пречат да се строят хотелчета. Мутри и общински власт дружно ги гонят в името на екологията и екологичното строителство. http://www.youtube.com/watch?v=4vI7En4YEUw

04.07 2013 в 15:44

Аз пак съм там тази година. Нека пробват...

04.07 2013 в 14:30

Сашо, няма нищо общо с хората с власт - представи си картинката - селяндур, имал късмета дядо му да е купувал земи навремето - и сега иска да осребрява - справка още Бангоманско (с.Банксо), лифта за Рилските езера (една от най-големите малоумщини правена някога), и много други ... и всичко това за да се изкрат едни пари, да се купят едни коли ... НО както казва един колега - ОТ СВИНЯТА ЛЕБЕД НЕ СТАВА !!!!

04.07 2013 в 13:43

Малко неща могат да ме вбесят толкова, колкото гнусотиите по българското черноморие. Без проблем едно райско място се превръща в селска кръчма - трябва ти само един цървул с власт. И с характерните алчност, наглост, дебелокожие, безскрупулност и тотална душевна уродливост. Все познати качества на родния "бизнесмен" с цървули и потник.