Германски вестник се подигра с "Тигрите" и Бойко

Елица Мартинова 21 август 2012 в 11:52 3431 8

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

„Българският премиер Бойко Борисов предостави правителствения самолет на страната, за да превози футболния му отбор за среща на Черноморието. Той въобще не разбира защо хората се възмущават от това”, пише в немското авторитетно издания „Die Welt” Томас Розер.

„Кой ще кара?” е въпросът, който стои пред отговорниците на всеки обещаващ млад отбор, когато предстоят футболни мачове на чужд терен. Въпросът пред българските позастаряващи футболисти-аматьори, които имат в редиците си могъща резерва, обаче е: "Кога излитаме?".

В дъното на светското пътуване на българския отбор „Витоша" (Бистрица), известен в България като "Тигрите" на Бойко, към Черно море стои един изгубен облог на карти. Понеже централният нападател и премиер на страната Борисов изгубил на карти от съпартиеца си Емил Димитров, трябвало да му изпълни едно желание. И скандалният Димитров си пожелал собственият му отбор „Чавдар" (Етрополе) да излезе срещу „Витоша" (Бистрица), но преди мача да бъдат транспортирани с правителствения самолет.

И двата отбора, състоящи се от дисциплинирани, но поохранени любители, са зачислени към областта на София. Но защо да се рита в покрайнините, когато морето е толкова далеч? И така, под ръководството на двамата съпартийци, двата отбора се качват в правителствения джет, който откарва косматите футболни пръсци на приятелска среща във Варна.

Звучи ли ви като такси за футболисти?

В средата на август български вестник разкрива самолетната екскурзия на футболистите. Но у бившия бодигард, който през 2011 г. стана футболист на годината заради съмнителните си постижения, нямаше и капка срам.

Полетът бил платен от противниковия отбор, защити се от критиките бившият шампион по карате Борисов. И се оправда още, че е предоставял правителствения самолет поне 20 пъти за пътуванията на професионалния клуб ЦСКА. „Каква е разликата с „Витоша" (Бистрица), попита премиерът.

Бившият шеф на правителствения авиоотряд Цвятко Луканов обаче определя като "напълно незаконно" използването на държавния джет за превоз на съотборниците на Борисов. От една страна, те не са в списъка с хората, имащи правото да пътуват с този самолет, а от друга е абсолютно забранено правителственият джет да се наема срещу заплащане.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови