Гери се разграничи от думите на бившия си адвокат

Вероника Шербанова 28 юли 2013 в 18:03 6670 24

Гергана Червенкова Снимка: Сергей Антонов
Гергана Червенкова Снимка: Сергей Антонов

Гергана Червенкова се разграничи от изказването на бившия ù адвокат Гачо Груев, според което обвиненията срещу нея са изфабрикувани със съдействието на Цветан Цветанов, зам.-главния прокурор Ася Петрова и вече бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров.

Обвиненията на Груев са без доказателства и това, което се получава, е много подобно на случилото се с мен, заяви Гергана пред OFFNews. За мен това е недопустимо и тук позициите ни се разминават, коментира Червенкова.

Такава е и позицията, разпространена на Facebook страницата в подкрепа на Гери.

„Пълномощията на г-н Гачо Груев са оттеглени още преди 19 юли и изявленията, които е направил днес, разпространени чрез всички информационни агенции и медии, са от негово лично име, а не от името на Гергана Червенкова или на защитата ù“, пише на страницата в защита на Гери.

„Каузата на всички ни е да бъдат спазвани правата на всеки български гражданин и никой да не бъде оклеветяван, без да има съответните доказателства за това.

Продължаваме да се борим и да отстояваме правото за обективен процес, като приоритет на Гери и защитата й е да отпаднат обвиненията срещу нея в Съединените щати“, допълват те.

Гергана Червенкова обяви в неделя пред БНР, че засега не възнамерява да съди България във Страсбург за нарушаване на човешките й права.

Преди дни делото срещу нея за екстрадиция в САЩ заради незаконна онлайн продажба на лекарства и разпространение на наркотици беше прекратено.

Червенкова обяви, че неин приоритет в момента е отпадането на обвиненията срещу нея в САЩ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!