Адвокатът на Гери: Цветанов скалъпи доказателствата по делото

Елица Мартинова 28 юли 2013 в 10:21 5382 26

Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС

"Обвиненията на Червенкова са изфабрикувани и скалъпени. Това е станало със съдействието на Цветан Цветанов и ръководената от него делегация, която включваше зам.-главния прокурор Ася Петрова и вече бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров". Това заяви пред БГНЕС бившият адвокат на Гергана Червенкова Гачо Груев.

Защитникът обясни, че делото е претърпяло абсолютен обрат, след като адвокатите на Гери са представили над 40 убедителни доказателства за невинността на българката. По думите на Груев прокуратурата, представляваща обвинението на САЩ, не е внесла в съда нито един състоятелен аргумент, уличаващ Червенкова в злоупотреба.

Груев стига още по-далеч в обясненията си по делото, като посочва, че обвиненията са изфабрикувани от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, докато той е бил на работно посещение в САЩ.

"Българските граждани може би не знаят, че освен дългия престой в САЩ - над 3 седмици, тази делегация е извършила посещение при директора на агенция ДЕА. Един български политик няма работа в агенцията по операции на една спецслужба. Това показва съпричастността на Цветанов в организацията на цялата тази операция и нейното провеждане и в САЩ, и специално в България. Политическото лице Цветанов и неговите помощници са взели участие в скалъпването на обвинения срещу една българска гражданка, която нищо такова не е извършила, Гергана беше оклеветена пред лицето на целия български народ от Цветан Цветанов, смята  Груев.

Адвокатът е категоричен, че за изфабрикуването на доказателствата срещу Червенкова е впрегнато МВР. Според Груев специално по случая са създадени документи с невярно съдържание.

"Ако главният прокурор разрови тази история не малко магистрати от съда, както и служители от ДАНС, от МФ, ще трябва да понесат една нелека отговорност", предупреждава бившият защитник на Гери.

Гергана Червенкова обясни пред OFFNews, че се разграничава от казаното от Груев, тъй като обвиненията му са без доказателства и това, което се получава, е много подобно на случилото се с нея. За мен това е недопустимо и тук позициите ни се разминават, посочи Червенкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки