ГЕРБ стяга партиен офис в Турция

Лъчезар Вълев 14 септември 2012 в 15:52 2081 0

Цветан Цветанов и Цвета Караянчева. Снимка: gerb.bg
Цветан Цветанов и Цвета Караянчева. Снимка: gerb.bg

Няколко месеца преди парламентарните избори ГЕРБ насочва вниманието си към съседна Турция.

От партията планират да отворят свой офис в южната ни съседка, където да набират членове сред нашите изселници там, съобщиха за OFFNews.bg от пресцентъра на ГЕРБ.

По този повод до края на годината вътрешният министър Цветан Цветанов и зам.-шефката на депутатите на ГЕРБ Цвета Караянчева ще посетят Турция.

В петък двамата се срещнаха в парламента с представители на организацията "Бултюрк".

В делегацията участваха български изселници от Кърджалийско, Разградско, Търговищко, Силистренско, Шуменско, Смолянско и други региони.

„Удовлетворен съм, че стигнахме до времето българските турци, които живеят в Турция, да могат да влязат в българския парламент", заяви Цветанов по време на срещата.

По време на разговорите Цветанов изтъкна, че още със своето създаване ГЕРБ е учредила свои структури в цяла България, включително и в регионите, от където са изселниците.

"Когато ГЕРБ влезе в парламента, аз, премиерът Бойко Борисов и групата на ГЕРБ в парламента приехме като важен наш приоритет засилването на отношенията с Турция. По този начин многократно опровергахме лъжите, с които преди изборите плашеха хората, че ГЕРБ ще им сменя имената и ще мачка българските турци", коментира Цветанов.

На срещата бяха обсъдени въпроси около наследствените имоти в България, възможностите за гласуване на изселниците, както и създаването на съвместни земеделски проекти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови