ГЕРБ: Показахме нов морал и слушахме хората

Елица Мартинова 14 март 2013 в 10:03 1952 10

Красимир Велчев, Снимка: БГНЕС
Красимир Велчев, Снимка: БГНЕС

Депутатите от ГЕРБ са били предимно нови лица, заради което са допускали и грешки, но най-вече са показали нов морал и са се вслушвали в хората. Това гласи равносметката на ПГ ГЕРБ, прочетена от председателят Красимир Велчев в последния работен ден на 41-вото НС.

Той заяви, че в началото на мандата си са заварили над 42 000 дни неползван годишен отпуск, който се равнява на около 3 000 000 лв. задължения към Народното събрание.

„Ние не само спряхме тази порочна практика, но и я намалихме пет пъти. Безпрецедентно замразихме заплатите, не само нашите – на президентството, Министерски съвет и на висшата администрация. Няма друга институция, освен НС, която намали с 20% разходите си, с 30% автомобилния парк и въведе лимит за ползване на служебните и частни автомобили“, изтъкна Велчев.

Той обвини опозицията, че в много случаи се е водила от партийните си интереси, с което е спъвала работата на парламента.

„Вината не е само на депутатите, а и на ешалонът в МС, който работи там от години. Ние направихме всичко възможно да не допускаме лобистки текстове в гласуваните закони“, заяви председателят на ПГ ГЕРБ и думите му предизвикаха освиркване и бурно недоволство в пленарната зала.

„Преди 3,5 г. ние всички от ГЕРБ бяхме нови за политиката лица. Допуснахме и грешки. От тази гледна точка, липсата на опит бе грешка за по-бързата работа на НС, но ние успяхме да покажем нов морал в политиката. Не само с това, че депутатите може да са дисциплинирани и да не подменят вота на гражданите, напускайки парламентарната група, но и се вслушвахме в разумните забележки на хората по време на кръгли маси“, похвали се Велчев.

Той изрази съжаление, че 41-вото НС не е успяло да осигури по-добра среда за потребителите, пациентите и възрастните хора. Той призна, че парламентарната му група остава длъжна на образованието, тъй като изготвеният законопроект не е бил приет/

„41-вото НС свърши до голяма степен своето предназначение. Не можем да зачеркнем всичко, което сме свършили през последните четири години. И заровени в своя популизъм, да отхвърлим всичко, което сме направили“, подчерта Красимир Велчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!