ГЕРБ подслушвали за себе си, крили СРС-та от президента

19 април 2013 в 10:11 3372 4

Георги Първанов. Снимка: БГНЕС
Георги Първанов. Снимка: БГНЕС

Очевидно е, че информацията от подслушването е консумирана от Цветанов (бившият вътрешен министър Цветан Цветанов), но не смятам, че е само той, обяви в интервю за "Нова телевизия" Георги Първанов от БСП.

"Сутрин се дават десет номера за подслушване, информацията се разпечатва и двамата най-висши консуматори започват да я четат, а после всичко се унищожава", разясни схемата Първанов.

Според него едва ли цялата информация обаче е загубена и данните тепърва ще излизат.

По думите му инцидентът, при който служител на МВР е повредил с отвертка автомобил за подслушване,  показва "колко дърводелски" се е действало.

Първанов уточни, че докато е бил президент и ГЕРБ вече са били на власт не е получавал доклади с информация, събрана чрез подслушване, с мотива, че е застрашена националната сигурност.

Той е убеден, че ГЕРБ са подслушвали непрекъснато.

"Подслушването не е просто нарушение на законите и конституцията на страната, а от гледна точка на морала е най-голямата подлост и мисля, че народът трябва да накаже Цветанов и компания, защото това е посегателство на правата на човека, което не е правено по време на прехода", коментира още бившият президент.

Според него в БСП няма недоволни от подредбата на листите за изборите, но той лично е очаквал да има дебат и около водачите да има по-голяма консолидация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!