ГЕРБ планира да похарчи ½ милиард за е-управление

29 април 2013 в 16:10 2254 22

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

ГЕРБ планира създаването на електронно управление, ако спечели изборите и ако за него няма достатъчно пари в бюджета, ще се вземе заем. Това обяви днес на среща с представители на бизнеса в Пловдив лидерът на партията Бойко Борисов, цитиран от Фокус. Борисов посочи и сумата на евентуалния заем – 500 милиона лева. 

Ако партията спечели втори мандат, ще бъде открито и съответно Министерство за електронното управление. „Това ще реши въпроса с мотаенето, бюрокрацията и корупцията. Това са ни жизнено важните пунктове в програмата“, каза още Борисов.

Освен това ГЕРБ планира енергетиката да бъде отделена от икономиката и туризма в специално министерство. Официалната идея на разделянето е да се концентрират усилията в усвояването на средства по оперативната програма „Конкурентоспособност”. „Има огромен ресурс от служители, които трябва да се стремят да стигнат до всеки човек, това е огромната ни цел“, каза Борисов.

Всеки трябва да има възможност, добави той. Всяка изрядна фирма, която не е правила данъчни нарушения, трябва да бъде одобрявана максимум в седемдневен срок.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!