ГЕРБ кани на протест в София за ски зона Банско

Последна промяна на 18 февруари 2013 в 16:46 2288 19

Първият протест в Банско с искане за разширяване на ски зоната

Партия ГЕРБ се включи в организацията на утрешния протест на банскалии в София, който ще настоява да се разреши ново ски строителство в парк „Пирин“. Днес във фейсбук страницата на ПП ГЕРБ Банско бе публикувана покана за утрешния протест: „Митинг в подкрепа на изграждане на втори кабинка!! 19.02.2013 г. (вторник) в гр. София от 10:00ч. пред МОСВ! Автобусите от Банско тръгват в 6:00 ч. от "Старата автогара". Заповядайте!“.

Официално протестът се организира от Инициативен комитет за развитие на ски зона Банско с председател Малин Бистрин.

Месец по-рано редица представители на ГЕРБ обявиха подкрепата си за спорното разширяване на ски зона Банско, начело с премиера Бойко Борисов - вицепремиерът Цветанов, икономическият министър Делян Добрев, председателят на парламента Цецка Цачева, скандалният депутат Вяра Петрова, кметът на Банско Георги Икономов и др.

Всички членове на ГЕРБ обясняваха, че подкрепят разширяването на ски зоната в лично качество, а не от името на правителството или партията. С днешната покана вече и управляващата партия официално засвидетелства позицията си.

Протестът в София ще е до сградата на екоминистерството и ще се състои точно, когато висшият експертен съвет на ведомството гласува исканията на община Банско. Общината настоява за промяна в режимите за управление на националния парк, за да снеме забраните за ново ски строителство в планината. Аргументът на общината е, че тя се нуждае от тях, за да може ски зоната да се разшири с втори кабинков лифт и нови 30 км. писти заедно с прилежащи лифтове към тях. Предложенията обаче са формулирани така, че да се разреши строителството в 65 % от територията на парка. На среща в Банско миналата седмица, на която бяха трима министри, един зам-министър и др. представители на властта, кметът на Разлог също настоя да се обърне внимание и на разложкия проект за ски зона в парка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.03 2013 в 00:40

Народе???
Нима ще простиш на националните предатели?
Искаме съд за предателите на националните интереси!
Да се спре източването кръвта на България чрез ЕРП - тата!
Да се прекратят всички национално неизгодни договори и
концесии !

19.02 2013 в 15:43

Леле, ти ли измисли жалките слова, които написа, или ти ги спуснаха партийно? Смехотворно и жалко е. Буди съжаление.

19.02 2013 в 01:41

Леле, колко сте жалки. Които и да сте, изобщо. Със засилване на присъствието на платените маймунки в интернет, вече няма кой да ви пише по-интелигентни реплики и ставате за резил.

18.02 2013 в 22:31

Върни се в социализма 1956 год. и си стой там. Съжалявам хора, които не могат да израснат повече от мисленето през тази година.

18.02 2013 в 22:17

що не дойдете и Вие в София за да защитите правото си да засипете неправомерно реституирания солник и да го продете на "инвеститорите". със сигурност Зелени Балкани ти пречат да засипете и застроите езерото, но няма д а Ви попречат да защитите правото си като протестирате. съберете се 60 -тимата "реститути" и заповядайте в София пред парламента, мога д а Ви осигуря даже мегафон безплатно.

18.02 2013 в 20:55

И ако тия гербаджии се засекат с хората от протестите срещу управляващите дали ще оцелеят??? Очевидно е, че продължават в същия дух, застават зад определени фирми, а не зад обикновените хора!? Да не би да си мислят, че навън нищо не се е случило???

18.02 2013 в 20:46

Скъпи приятели, благодаря ви, че създадохте групата във Facebook "ДА СПАСИМ ПОМОРИЙСКОТО ЕЗЕРО ОТ ЕКОЛОЗИТЕ". Вярвам и съм убедена, че ще ни последват хора, вярващи в своята гражданска позиция, заредени с патриотизъм, отговорни и убедени в СИЛАТА на РЕАЛНОТО гражданско общество! Така и стана! Неслучайно Поморие е единственият град, в който бе проведен успешен референдум – просто излязохме и показахме на България, че при нас демокрацията работи, че управляваме сами живота си и че нашето мнение е фактор, дори и когато се касае за голям проект на силна чуждестранна фирма.
Сега се изправяме срещу намерението на „Зелени Балкани” да завземат и контролират най-апетитните територии на страната ни. Те вече са изпълнили част от плановете си – с избирателно медийно отразяване, с популистични лозунги и с нелепи обвинения и обиди към несъгласните с тях, те започнаха да контролират, независимо от законите, зоните от Натура 2000.
„Зелените” се саморазправиха със земите на хората от Емона; заляха бетон в Поморийското езеро и сега искат да „защитят” цялата територия на общината ни; за нова сметка включват река Ропотамо в защитена местност – защото вероятно и нея ще разширят до към централна България; разказаха играта на банскалии – и то не защото построяването на нов лифт ще наруши екологичното равновесие в Пирин, а защото на всяка цена и с всички средства „еколозите” трябва да излязат победители – така си отварят пътя към абсолютния контрол върху всички защитени територии в България! Разбира се без да се интересуват от законите, според техните собствени думи по телевизията днес сутринта „… ние ще намерим начин да ги стопираме, независимо от решението на Министерството…”.
Ето така, уважаеми приятели, се отнасят „зелените” към териториите, които владеят. А сега гледат алчно и потриват ръчички и за двукилометровата Черноморска ивица. Защото успеят ли да я обявят за „парк”, според закона никой от собствениците на имоти в парка НЯМА да бъде обезщетен. Т.е. ако имаш лозя или овощна градина в парк и „зелените”решат, че не им е мястото там – могат да ги изкоренят без да получиш и стотинка. Просто защото по закон само и единствено „зелените” управляват всички територии в парка.
И сега „еколозите” се спънаха в поморийци. Ние доказахме, че „Зелени балкани” основно се интересуват не от опазването на птиците или екологичното равновесие, а от ПАРИТЕ и АБСОЛЮТНИЯ КОНТРОЛ в най-атрактивните български територии. За броени дни групата ни е почти 1000 човека и със сигурност ще ставаме все повече и повече!
Дано и правителството разбере за какво става въпрос, защото ако живота и имуществото на жителите на половин България се управлява от „зелените”, кой ли ще излезе да гласува на каквито и да е избори, съзнавайки, че няма смисъл, просто защото за „зелените” българските закони не важат…
НИЕ ОТ ПОМОРИЕ ПОДКРЕПЯМЕ ПРОТЕСТА НА БАНСКАЛИИ. НЕКА ВСЕКИ, КОЙТО ИМА ВЪЗМОЖНОСТ УТРЕ ДА ПРИСЪСТВА НА ПРОТЕСТА. НИЕ ЩЕ БЪДЕМ ТАМ!!!

18.02 2013 в 20:21

ГЕРБ не могат да работят под напрежение. Осраха се тотално!

18.02 2013 в 19:26

Пирин не е на Банско, нито на Цеко Минев и Юлен, а на всеки български гражданин - така че платените им скачачи и викачи да млъкнат и да не се правят на протестиращи граждани, когато всъщност са платени проститутки...искат да оглозгат планината до кокал щото оглозганото преди вече не им стига...

18.02 2013 в 18:34

Да заповядат! Не знам само кой ще плати извънредната работа на полицаите дето ще пазят "протеста" организиран от управляващата партия. С нашите пари сигурно пак? На това се казва "с чужда пита, помен правят".