ГЕРБ кани на протест в София за ски зона Банско

18 февруари 2013 в 16:46 2884 19

Първият протест в Банско с искане за разширяване на ски зоната
Първият протест в Банско с искане за разширяване на ски зоната

Партия ГЕРБ се включи в организацията на утрешния протест на банскалии в София, който ще настоява да се разреши ново ски строителство в парк „Пирин“. Днес във фейсбук страницата на ПП ГЕРБ Банско бе публикувана покана за утрешния протест: „Митинг в подкрепа на изграждане на втори кабинка!! 19.02.2013 г. (вторник) в гр. София от 10:00ч. пред МОСВ! Автобусите от Банско тръгват в 6:00 ч. от "Старата автогара". Заповядайте!“.

Официално протестът се организира от Инициативен комитет за развитие на ски зона Банско с председател Малин Бистрин.

Месец по-рано редица представители на ГЕРБ обявиха подкрепата си за спорното разширяване на ски зона Банско, начело с премиера Бойко Борисов - вицепремиерът Цветанов, икономическият министър Делян Добрев, председателят на парламента Цецка Цачева, скандалният депутат Вяра Петрова, кметът на Банско Георги Икономов и др.

Всички членове на ГЕРБ обясняваха, че подкрепят разширяването на ски зоната в лично качество, а не от името на правителството или партията. С днешната покана вече и управляващата партия официално засвидетелства позицията си.

Протестът в София ще е до сградата на екоминистерството и ще се състои точно, когато висшият експертен съвет на ведомството гласува исканията на община Банско. Общината настоява за промяна в режимите за управление на националния парк, за да снеме забраните за ново ски строителство в планината. Аргументът на общината е, че тя се нуждае от тях, за да може ски зоната да се разшири с втори кабинков лифт и нови 30 км. писти заедно с прилежащи лифтове към тях. Предложенията обаче са формулирани така, че да се разреши строителството в 65 % от територията на парка. На среща в Банско миналата седмица, на която бяха трима министри, един зам-министър и др. представители на властта, кметът на Разлог също настоя да се обърне внимание и на разложкия проект за ски зона в парка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!