Бдение в защита на Пирин днес

Александра Маркарян 18 февруари 2013 в 09:10 1592 1

Тава не е часно. Тава е в парк
Тава не е часно. Тава е в парк "Пирин", който е изключителна държавна собственост

Днес София излиза на мълчаливо бдение в защита на Пирин.

Едночасово мълчаливото бдение със свещи под мотото „Да спасим Пирин“ започва тази вечер от 18.30 ч. пред Министерството на околната среда и водите (ул. „Гладстон“ 67“).

Чрез бдението хората ще изразят позицията си по искането за разширяване на ски зоната в Банско.

„На 19 февруари, датата, на която отбелязваме 140 години от гибелта на Васил Левски, на тази тъжна за всеки истински българин дата има опасност Висшия експертен екологичен съвет да подпише още една присъда и да унищожи още един национален символ - НП Пирин! На 19.02.2013 ще се разглеждат в МОСВ исканията на община Банско за промяна на плана за управление на парка“, пишат организаторите във Фейсбук страницата на протеста.

„Дори на 19 февруари Висшия експертен екологичен съвет да гласува с "ДА" под натиска на управляващите, олигарсите и популизма на платените протести в защита на втория лифт, ние пак ще намерим начин да ги спрем!“, пишат още те.

Исканията им са да не се променя планът за управление на Национален парк „Пирин“ до изготвянето на нов през 2014 г. и да се прекрати концесията на „Юлен“.

„В равнината вече всичко е покрито от полупразни хотели и апартаментни комплекси. Трябва ли наистина Пирин да заприлича на Слънчев бряг, както си пожела министър Добрев? Време е да кажем СТИГА и да спрем това!“, пишат те.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!