ГЕРБ брани Бойко от разследване на "Будагейт"

Елица Мартинова 13 февруари 2013 в 09:46 2964 3

Ангел Найденов, Снимка: БГНЕС
Ангел Найденов, Снимка: БГНЕС

ДПС и БСП настояват парламентарна анкетна комисия да разследва скандала "Будагейт". В опозицията предложи гласуването за сформиране на такава комисия да бъде вмъкнато в дневния ред на парламента. Идеята обаче бе отхвърлена с гласовете на ГЕРБ. 

„Аз съм сред хората, които не мислят, че подобна връзка винаги и при всички случаи се разраства извън предвиденото, но ние трябва да изследваме обстоятелствата по този случай“, заяви от трибуната червеният депутат Ангел Найденов.

С мнозинството на ГЕРБ обаче Народното събрание отхвърли предложението му.

Зам.-председателят на ДПС Христо Бисеров настоя за прегласуване.

„Наличието на факти за връзка на премиера Борисов със службите за сигурност и обосновани предположения за неговите връзки с лицата от организираната престъпност. Това е истинският проблем. Бил ли е премиерът Борисов представител на организираната престъпност в онези години и в качеството на такъв да е потърсен от службите за сигурност“, заяви Бисеров.

Въпреки настояването на опозицията, парламентът отново не допусна гласуването за създаване на специализираната комисия в дневния си ред. Предложението на "Коалиция за България" бе подкрепено от депутати на  ДПС, "Коалиция за България", "Синята коалиция", независими и дори от народен представител на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!