Фандъкова: Щетите след снощи възлизат на 30 000 лв.

Елица Мартинова 24 юли 2013 в 13:07 2644 9

Йорданка Фандъкова, кмет на София
Йорданка Фандъкова, кмет на София

Щетите от снощните протести в София възлизат на 30 000 лв. В тази сума влизат всички колчета, тротоарни плочки и павета, които са били изкъртени. Това съобщи в сряда столичният кмет Йорданка Фандъкова след направените от общината изчисления.

Тя изрази съжаление, че докато демонстрантите са къртели и чупели по бул. „Цар Освободител“, там е нямало полицаи. Градоначалникът призова за повече разум и спокойствие при протестите.

По-рано днес Фандъкова коментира, че не одобрява насилието и разрушенията по време на протестите.

На пресконференция в сряда председателят на Народното събрание Михаил Миков призова Фандъкова и общинската власт да спазват законите и да се грижат за реда в столицата.

Според столичния кмет обаче полицията е тази, която трябва да осигури опазването на реда след 22 ч.

„След 22 ч. законът не позволява да се събират хора и не разбирам защо очакват от кмета на София да направи нещо след 22 ч. Отговорност на полицията е да осигури спазване на закона“, коментира градоначалникът.

Тя уточни още, че е издала специална заповед към СДВР, която задължава органите на реда да положат всички усилия за опазването на имуществото.

„40 дни повтарям, че разделението на хората, липсата на чуваемост, липсата на диалог са опасни. Относно коментарите и упреците към мен – струва ми се, че някой се отива да прехвърли проблемите от болната глава на здравата, наистина това не е добро“, заяви още Йорданка Фандъкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!