Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Фандъкова глобява три фирми за снегопочистването

04 декември 2012 в 07:58 1890 0

Първият сняг в София. Снимка: Сергей Антонов
Първият сняг в София. Снимка: Сергей Антонов

След като първият сняг снощи натрупа няколко сантиметра създаде проблеми по пътищата около София. Рано тази сутрин кметът на столицата Йорданка Фандъкова започна обиколка на града, за да провери ситуацията, предаде БНР.

Предварително се знае, че засега три фирми ще бъдат санкционирани заради недобре свършена работа от тях. Според кмета Йорданка Фандъкова фирмите са се забавили и затова се е получил проблемът с почистването на града. 102 машини са на терен в момента. 

Кметът Йорданка Фандъкова не е доволна от почистването на спирките и подлезите. Затова всички фирми, които трябва да се погрижат за това ще бъдат глобени. Ако не се справят до 8 часа тази сутрин, пак ще бъдат наложени санкции. Ако 5% от територията, която трябва да почистят, не е обработена, отново ще получат глоби.

Всичките пътища, по които се движи масовият градски транспорт на София, са почистени. Заледяване има само във вътрешно кварталните улици. Проблем има със снегонавяванията в район „Кремиковци”. Автобус 118 се движи само до гара Яна. Снощи е било трудно придвижването към Марчаево, „Владая” и „Княжево”, но проблемът вече е решен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews