Европейската народна партия не се отказва от Борисов и ГЕРБ

20 юни 2013 в 23:40 3127 6

ЕНП твърдо зад Бойко Борисов и ГЕРБ
ЕНП твърдо зад Бойко Борисов и ГЕРБ

Бойко Борисов получи пълната подкрепа на лидерите на партиите-членки на Европейската народна партия по време на срещата на върха в Австрия, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ.

Президентът на ЕНП Вилфрид Мартенс похвалил партия ГЕРБ, че е успяла да победи популизма на социалистите на парламентарните избори в България.

„Това е поредната победа на ГЕРБ, както и първият подобен успех в съвременната българска история, при който партията, която е била на власт преди изборите, отново печели най-много гласове“, заявил Мартенс пред лидерите от ЕНП.

Българите отново дадоха доверието си на ГЕРБ и приложените реформите от правителството на Бойко Борисов, защото искат страната им да напредва и знаят, че само ГЕРБ има решимостта да постигне тази цел, отбеляза още Мартенс.

Откакто встъпиха в длъжност, кабинетът и парламентът се занимават единствено и само със силовите структури на държавата, докато икономиката и социалните мерки са оставени на заден план. Процедурата за избиране на председател на ДАНС беше променена в интерес на едно единствено лице – Делян Пеевски, което беше в пълно противоречие с парламентарните норми и правила. Българските граждани по категоричен начин показаха оценката си за новия кабинет и вече седмица протестират по площадите в цялата страна с искания за оставка и предсрочни избори, заяви  Борисов по време на срещата.

Президентът на ЕНП Вилфрид Мартенс и председателя на Групата на ЕНП в ЕП Джоузеф Дол определили като абсурдни и несъстоятелни твърденията, че ЕНП сваля доверието си от ГЕРБ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!