Европейската народна партия не се отказва от Борисов и ГЕРБ

Последна промяна на 20 юни 2013 в 23:40 2702 6

ЕНП твърдо зад Бойко Борисов и ГЕРБ
ЕНП твърдо зад Бойко Борисов и ГЕРБ

Бойко Борисов получи пълната подкрепа на лидерите на партиите-членки на Европейската народна партия по време на срещата на върха в Австрия, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ.

Президентът на ЕНП Вилфрид Мартенс похвалил партия ГЕРБ, че е успяла да победи популизма на социалистите на парламентарните избори в България.

„Това е поредната победа на ГЕРБ, както и първият подобен успех в съвременната българска история, при който партията, която е била на власт преди изборите, отново печели най-много гласове“, заявил Мартенс пред лидерите от ЕНП.

Българите отново дадоха доверието си на ГЕРБ и приложените реформите от правителството на Бойко Борисов, защото искат страната им да напредва и знаят, че само ГЕРБ има решимостта да постигне тази цел, отбеляза още Мартенс.

Откакто встъпиха в длъжност, кабинетът и парламентът се занимават единствено и само със силовите структури на държавата, докато икономиката и социалните мерки са оставени на заден план. Процедурата за избиране на председател на ДАНС беше променена в интерес на едно единствено лице – Делян Пеевски, което беше в пълно противоречие с парламентарните норми и правила. Българските граждани по категоричен начин показаха оценката си за новия кабинет и вече седмица протестират по площадите в цялата страна с искания за оставка и предсрочни избори, заяви  Борисов по време на срещата.

Президентът на ЕНП Вилфрид Мартенс и председателя на Групата на ЕНП в ЕП Джоузеф Дол определили като абсурдни и несъстоятелни твърденията, че ЕНП сваля доверието си от ГЕРБ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.06 2013 в 13:14

Хмм, сега последно... КОЕ Е ВЯРНО?!?

21.06 2013 в 11:51

Странно, в западните медии пише друго... http://www.neurope.eu/article/brussels-keeps-its-distance-gerb-and-borisov

21.06 2013 в 11:23

Отврат. Ама, то за никой не е тайна, че проблемите в нашата страна не са саморасли... Отвън, ту оттук, ту оттам, активно ги поощряват!!!

21.06 2013 в 01:15

Значи - още една комична еврофигура. Или еврокомична, Не съм наясно с тия тънкости в граматиката.
А, бе, Вилфреде, я да питам една глупост.
Вие там в брюкселската ячейка на партията, за кого сте повече - за Борисов, или за Михайлова - Неинска? Щото те тука са люти идейни врагове, пък тя до вчера ви беше там нещо вице-бог, или как им казвате на ваште най-главни партийни секретари.

21.06 2013 в 00:52

Да убием провокатора с мълчание

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#ДАНСwithme !!!

21.06 2013 в 00:20

А бе що си го не вземат тоя Борисов като толкова го харесват. Ще им построи магистрали, ще им направи.....Друго не се сещам. А сетих се. Ще им напечата бюлетини за изборите за да спечелят и те втори мандат