Една година от катастрофата на "Тракия"

Юлиан Христов 15 юни 2012 в 10:27 1447 0

Автобусът убиец на
Автобусът убиец на "Тракия". Снимка: БГНЕС

Година след трагичната автобусна катастрофа на магистрала Тракия все още няма осъдени.

На 15 юни 2011 година автобус по линията София Бургас с 31 пътници се удари в мантинелата на магистрала „Тракия", след което се преобърна и се самозапали. В инцидента на място загинаха 8 души, сред които 14-годишно дете. Една жена почина по-късно в болницата.

В края на май тази година беше даден ход на делото. Трима се изправят на подсъдимата скамейка - шофьорът Светослав Димитров, който бе освободен с парична гаранция, съсобственикът и управител на превозвача „Ентуртранс” Ениз Ченгел и транспортният ръководител във фирмата - Николай Точев.

Според петорната техническа експертиза автобусът-убиец е имал технически проблеми, но въпреки това е извършвал пътнически превози. Ако тримата бъдат признати за виновни, те могат да получат от 5 до 15 години лишаване от свобода. В същото време трагедията роди и герои. Във фаталния момент млад мъж от Чирпан, който минава покрай катастрофата, успява да спаси много от пострадалите. Така Стефан Стойчев стана първият непопулярен човек, който получи отличието Мъж на годината за 2011.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!