Quantcast

Добрев договори да плащаме тока разсрочено

Последна промяна на 10 февруари 2013 в 22:07 1304 10

Добрев сe срещна с ръководствата на ЧЕЗ, EVN и Енерго Про.
Добрев сe срещна с ръководствата на ЧЕЗ, EVN и Енерго Про.

Трите електроразпределителни дружества в страната ще позволят разсрочено плащане на сметките за ток, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев след среща с ръководствата на ЧЕЗ, EVN и Енерго Про.

На срещата присъства и министърът на финансите Симеон Дянков.

Сред причините за високите декемврийски сметки за ток министър Добрев посочи по-дългия отчетен период. По думите му средният отчетен период е между 28 и 30 дни, а тази година периодът на отчитане е бил между 33 и 40 дни.

Повечето почивни дни през декември тази година, както и по-ниските средни температури също са оказали влияние на сметките за електроенергия, твърди още Добрев.

Останалите фактори, причинили повишаването на разходите за електроенергия на потребителите, са увеличението на цената на тока с 13% от 1 юли 2012 г., както и наличието на населени места с по-ниско от стандартното напрежение, обявиха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Има единични населени места, в които напрежението е 160-170 волта, вместо 220 волта, което увеличава сметките на хората, каза още Добрев и допълни, че от електроразпределителните дружества ще направят инвестиции, за да стандартизират напрежението в тези населени места от страната.

В неделя хиляди българи излязоха на протест срещу завишените сметки за ток и парно от началото на тази година. Протестни шествия имаше в 15 града на страната.

По обед протестиращите в София срещу завишените сметки за ток и парно замериха енергийния министър Делян Добрев със снежни топки пред сградата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Хронология на днешния протест

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.02 2013 в 22:31

Колко албанците не ставаме....виж там как дадоха пътя на ЧЕЗ

11.02 2013 в 16:29

Отчита дейност: "Разпъване на локуми пред журналистите".

11.02 2013 в 15:38

кога за последен път са ни увеличили заплати??? А ток, парно, вода се увеличават два пъти годишно. За пенсионери няма Коледна добавка, а министрите получават допълнителни пари по Коледа. На какво прилича това? Като няма пари, няма за всички, а не само за отделни хора няма, а за други има.

11.02 2013 в 15:34

Виждате, че на никой не им пука за хората. Вместо държавата да се намеси и да защити своите българи, се договарят за разсрочено плащане, демек така или иначе, но трябва да ги платим. В други държами не мисля , че ще стане така. Щяха да анулират всчики фактури и да ги напишат наново, по-разумно. А тук каквото и да стане, гражданин ще го отнесе. Всеки го знае и се възползва максимално. Защо купуват в България? Защото знаят, че тук никой не спазва закони и изтискват от народа колкото може. Че утре няма какво да ядеш????? Брей...сади картофи на балкона...

11.02 2013 в 14:39

"Трите електроразпределителни дружества в страната ще ПОЗВОЛЯТ разсрочено плащане на сметките за ток..." Каква НАГЛОСТ само, че кои са те, че ще позволяват или забраняват нещо в държавата ни???

11.02 2013 в 10:30

Как точно го е договорил, като те си го предлагат схеми за разсрочено плащане за срок до 8 месеца?

11.02 2013 в 10:21

тоя тъпанар ДОБРЕВ не разбра ли,'че ние БЪЛГАРИТЕ искаме да си заминава тая напаст от държавата ни . да ги смажем тия престъпници.

11.02 2013 в 08:07

Е тоя я свърши като кучето на нивата,да сме плащали разсрочено.Добрев кое не разбра бе мухльо искаме национализация на ерп-тата,съд за корумпираните,индивидуални договори с топлофикация,тоя за разсрочени сметки ми дрънка...скива ли какво стана с колите в пловдив а?

11.02 2013 в 01:20

Отче,и аз да ги е@а.Тия енерго разпределителни "дружки" кво разпределят-нашия си ток.А го пренасят-по нашата си мрежа.Пък ние си плащаме.И ни обясняват колко не умееме да смятаме.Ми да им го нафърфоря!

10.02 2013 в 22:36

Да се направи проверка на всички сметки!
Да се свържат всички електромери с НАП както е с касовите апарати!
гн-н Министъра да си подаде оставката ако не е достатъчно мъж за да го направи тя да му бъде поискана! да го е*а