Директорка, застрашила живота на учителка, на съд за дискриминация

Александра Маркарян 04 март 2013 в 16:16 3446 2

30 СОУ в София.    Снимка: Сергей Антонов
30 СОУ в София. Снимка: Сергей Антонов

 

Училищна директорка, отказала линейка за учителка с хипертонична криза, ще отговаря за действията си пред Комисията за защита от дискриминация.

Заседанието по жалбата на учителката Ася Балтакова срещу директорката на столичното 30 СОУ "Братя Миладинови" Атанаска Рейха и Регионалния инспекторат по образованието е на 6 март от 10 ч. пред трети състав на КЗД.

Скандалният случай е от 1 февруари 2012 г. OFFNews разказа за него на 26 юни.

Инцидентът става в работно време, след разговор между Рейха и Балтакова. Учителката вдига кръвно 251/119. Стойностите измерва медицинската сестра Румяна Давидова. Обажда се в директорския кабинет, за да поиска разрешение да викне линейка (прави го заради разпореждане на директорката). От директорския кабинет чува отговора, предаден чрез секретарката: "По длъжностна характеристика медицинската сестра отговаря само за здравето на учениците, но не и за здравето на учителите.

Без повече да иска разрешение учителка, която в този момент е в кабинета, се обажда за линейка. "Ако бяхте закъснели с 15 минути, с Вас нямаше да разговаряме", чува Ася Балтакова, щом идва в съзнание.

Пред репортер на OFFNews директорката Рейха отрече обвиненията.

РИО и МОМН и до днес мълчат по случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!