Десетки хиляди социалисти се събраха на Бузлуджа, Орешарски не ги уважи

27 юли 2013 в 11:50 8849 62

Бузлуджа 2013.Снимка: БСП
Бузлуджа 2013.Снимка: БСП

Над 50 хил. души са се събрали на традиционния събор на БСП на Бузлуджа, твърдят организаторите. Според полицията броят им е около 35 хил.

Преди дни Антон Кутев от БСП обяви, че на Бузлуджа ще се качат стотици повече хора от тези, което се събират на жълтите павета, за да протестират срещу кабинета "Орешарски".

Тази година мотото на събора е "България на хората".  Социалистите се пазят от слънцето с червени чадъри с надпис "Нов ден".

Преди обед обстановката на върха беше спокойна и без провокации въпреки призива протестиращите срещу правителството "Орешарски" да препречат пътя на социалистите към върха. Има засилени мерки за сигурност, полицията проверява всички коли.

Днес съм убеден, че хората на тази историческа поляна ще дадат едно ясно послание за подкрепа на правителството да си свърши работата, да реализират своя план за промяна на България, обяви лидерът на БСП Сергей Станишев, когато се качи на върха.

Първата реч беше на шефа на Националния съвет на БСП Янаки Стоилов. Той прикани другарите да почетат с минута мълчание "съвременния патриарх на социализма" Александър Лилов, който почина наскоро.

По сценарий в мероприятието трябваше да участва и премиерът Пламен Орешарски, който да държи реч пред социалистите.

В последния момент обаче се оказало, че има служебни ангажименти, които не ме позволяват да се качи на Бузлуджа.

Декларация от негово име прочете военният министър Ангел Найденов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки