Ден на траур във Велико Търново заради починалото на футболно игрище дете

Вероника Шербанова 03 юни 2013 в 14:48 3641 2

СОУ
СОУ "Вела Благоева" във Велико Търново

Ден на траур беше обявен във Велико Търново в понеделник заради смъртта на 8-годишното момче, което загина на футболно игрище в училищен двор на 1 юни.

След смъртта на второкласника директорите на всички училища във Велико Търново се събраха на среща с кмета на града Даниел Панов.

Засега не е ясно кой носи отговорността са случилото се и това ще трябва да се изясни от полицията, прокуратурата и съда, посочи Панов. От една страна, инцидентът не е станал по време на учебните занятия и въпреки че детето е загинало в училищния двор, директорът не би трябвало да носи отговорност за това. От друга страна, директорът носи отговорност за състоянието на сградите и съоръженията на територията на училището, уточни кметът.

От днес започва обстойна проверка на всички игрища в училищни дворове на територията на Велико Търново.

8-годишният Красимир А. загина около 13 часа на 1 юни на футболно игрище в двора на СОУ „Вела Благоева“ в квартал „Бузлуджа“. Няколко деца се събрали да играят футбол. Една от гредите на вратата била износена, поддала и вратата се срутила върху детето. Момчето починало на място.

Около 7 часа е отнело на разследващите да установят самоличността на детето. От полицията обясниха, че детето е било прекалено малко, за да носи документ за самоличност, а и до късно вечерта не бил постъпил сигнал за изчезнало момче, става ясно от сайта на община Велико Търново. Наложило се да бъдат извикани директорите на няколко училища, които да проверят в досиетата на учениците си дали снимката на някое от децата няма да съвпадне със снимката, с която те разполагали.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!