Дете отиде да играе футбол, уби го стара греда (обновена)

Елица Мартинова 01 юни 2013 в 15:34 5066 2

Деца, Снимка: УНИЦЕФ
Деца, Снимка: УНИЦЕФ

8-годишно момче загина при нелеп инцидент на футболно игрище във Велико Търново.

Трагичната злополука е станала около 13 ч. на игрището в СОУ „Вела Благоева“ в квартал „Бузлуджа“, потвърди кметът Даниел Панов.

Момчетата се събрали, за да отбележат Деня на детето с футболен мач.

Една от гредите на вратите обаче била прекалено износена, поддала и вратата се срутила върху 8-годишното дете. То починало на място в резултат на удара.

"Деца са играли мач на игрището и е била вкарана метална конструкция, която по думите на директора преди време е била извадена от игрището, за да се обезопаси площадката за децата. Тази рамка е паднала и е затиснала 6-годишното детенце", обясни кметът.

Приятелите му се обадили на родителите си и повикали спешна помощ незабавно. Пристигналите на мястото медицински екипи обаче само констатирали смъртта на момчето.

Футболното игрище е с изкуствено покритие. То е изграден преди години със средства от спонсорска програма на ФИФА. В момента обаче съоръженията там за запуснати.

"След като следствието и прокуратурата извършат проверка, ще се вземат съответните мерки. Общината миналата година направи така, че всички тези спортни детски съоръжения да се контролират от фирми, които имат лицензи за това. Те трябва да правят проверки и да издават докладна-записка или някакъв анализ за състоянието, който да е при кмета. Аз такъв анализ не съм получавал. Директорът е взел мерки и тази метална рамка е била махнато от игрището, явно в последствие е бил вкарана отново, но това ще прецени следствието”, каза още Панов. 

Той изрази съболезнованията си на родителите на загиналото дете.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!