Делото за побоя над бившия шеф на АЕЦ е спряно

Александра Маркарян 20 септември 2012 в 08:06 1354 1

Александър Николов Снимка: БГНЕС
Александър Николов Снимка: БГНЕС

Делото за побоя над бившия изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй“ Александър Николов е спряно.

Това заяви самият Николов пред БНР.

"От прокуратурата получих информация, че делото е спряно. На този етап вероятно по липса на информация. Това беше написано в уведомителното писмо до мен. Но това не означава, че е прекратено и всеки един момент може да бъде възобновено отначало", бяха думите му.

Николов беше нападнат край дома си в Козлодуй на 21 ноември 2011 г. към 19 ч. Той имаше наранявания по лицето, разранено бе дясното му ухо.

Александър Николов бе изпълнителен директор от 12 септември 2011 г. до 7 май 2012 г., когато бе уволнен от Съвета на директорите на Българския енергиен холдинг. Дни по-късно бе върнат на работа, но като технически директор, от новия изпълнителен директор Валентин Николов, зам.-министър на икономиката при Делян Добрев.

Николов стана зам.-министър, когато Делян Добрев смени Трайчо Трайков на министерския пост в МИЕТ. Преди това Валентин Николов бе депутат от ГЕРБ.

Вчера депутатът от БСП и бивш министър на енергетиката Румен Овчаров обяви, че ще съди Николов, който намекнал, че именно Овчаров е поръчител на побоя над Александър Николов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша