Държавата иска 600 – 700 милиона евро за наука от еврофондовете

Последна промяна на 25 август 2013 в 17:12 1528 2

Анелия Клисарова, министър на образованието и науката Снимка: БГНЕС
Анелия Клисарова, министър на образованието и науката Снимка: БГНЕС

От европарите за България за периода 2014-2020 държавата ще иска 10% да са за оперативната програма за наука и образование. Това обяви днес пред БНР министърът на образованието Анелия Клисарова.

„Водихме много преговори. В петък се срещнах с представителя на Европейската комисия, който отговаря за България по наука и образование – Реналдо Мендметс. Трябваше да го убеждавам колко е важна тази програма за България и че трябва да я има. Той изрази своята увереност, че тя ще бъде включена в Споразумението до края на септември”, отбеляза министърът.

Тя изтъкна, че е поставила въпроса на Европейската комисия за това, че очакванията са били за много повече средства, тъй като става дума за приоритет не само на България, но и на цяла Европа.

Много сме закъснели за това въобще да има оперативна програма за образование и наука, посочи министърът. От утре (понеделник) ще бъде назначен зам.-министър, който ще отговаря за специално за европрограмите и за развитието на науката и образованието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.08 2013 в 03:53

Хубаво, ама от толкоз оригиналничене и прякори, това което си написал, е напълно неразбираемо.

25.08 2013 в 17:27

Тези кинти на европейския данъкоплатец ще идат бадева, това ясно, не е ясно само къде точно - приготвили са се едни яки вериги от лапачи-дебелосери - това УБИНИТ, НеЕ-БеУ, ВТУЗФ, все масонско-ченгесарски комплекси за усвояване на средства от всякакви източници. Шампионът, обаче, е предизвестен - мрежата класици на НТР в БАН и СУ, контролирана от професора от БАН/СССР Сте Марков (свако на дълго-братята Милен и Гошо Делчеви и съсед на СтаниГей) и вярната му слугиня .. не, не, не е Моргана, а Бени-Юлия ПУЦ-ова. Дори тазгодишните награди Питагор те са ги раз-.. тесвали, ако се вгледате внимателно в имената.