МОН: Не знаем колко деца ще тръгнат на училище наесен

Александра Маркарян 18 август 2013 в 13:01 2284 7

Министърът на образованието проф. Анелия Клисарова и шефката на една от дирекциите в МОН Евгения Костадинова. Снимка: БГНЕС
Министърът на образованието проф. Анелия Клисарова и шефката на една от дирекциите в МОН Евгения Костадинова. Снимка: БГНЕС

Не знаем колко първокласници ще тръгнат на училище тази есен. Това почти в прав текст отговарят от Министерството на образованието и науката в отговор на въпроси от OFFNews.

Попитахме МОН на какво се дължи разликата между броя на децата, родени през 2006 г. (близо 74 500) и обявения от министъра на образованието проф. Анелия Клисарова брой на бъдещите първокласници - 64 000.

"Движението на децата не се следи от никоя институция", отговарят от МОН.

Тоест не се знае колко са заминали в чужбина, колко са починали.

"Освен това някои от тези деца са тръгнали на училище на 6 годишна възраст", пишат от МОН, вероятно без да вземат предвид факта, че всяка година на училище тръгват деца на 6 г.

"Броят на първокласниците, обявен от министър Клисарова, е прогнозен. След началото на учебната година ще се знае колко деца са прекрачили прага на училищата в България и тези данни ще бъдат реални за учебната 2013/2014 година", пишат в заключение от МОН.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки