Quantcast

Държавата дава без бой БТК на Цветан Василев, не можела да стои вечно там

Последна промяна на 21 август 2013 в 18:23 3938 10

Георги Тодоров, зам.-министър на транспорта. Снимка: БГНЕС
Георги Тодоров, зам.-министър на транспорта. Снимка: БГНЕС

"Държавата не може до безкрайност и завинаги да държи тази златна акция", обяви зам.-министърът на транспорта Георги Тодоров пред БНР по повод поисканото от собствениците на БТК  преобразуване на златната акция на държавата в поименна обикновена.

"Съгласно приватизационния договор купувачът, след изтичане на 5-годишния период от датата на приватизация, е имал правото да поиска превръщането на тази привилигирована акция в обикновена.

Предвид защитата на държавния интерес за Общото събрание, ще искаме окончателно потвърждението от Агенцията за приватизация дали са изпълнени всички ангажименти, поети от купувача. Ако всичко е изпълнено, не виждам някаква сериозна пречка, която да възпрепятства преобразуването", коментира Тодоров.

Извънредното общо събрание на акционерите, на което ще бъде взето решението за преобразуване на златната акция в обикновена, е насрочено за 16 септември. Поканата за него е на изпълнителния директор на БТК Атанас Добрев. 

Притежаването на златна акция дава право на притежателя ù да спира решения на ръководството на компанията. Притежателят в случая е Република България, представлявана от министъра на транспорта.

По думите на зам.-министъра на транспорта държавата се е възползвала през годините от правото си да налага вето при взимане на решения от страна на компанията, за да си защити максимално интереса.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.08 2013 в 11:37

Спомняте ли си какво беше БТК преди време? На практика фалирало предприятие, което щеше да последва съдбата на "Кремиковци" и да бъде затворено. Вместо да се радвате, че М-Тел и Глобул имат солидна конкуренция и ви се предлагат телефони и телефони на изгодни цени, вие търсите кусури. Сега от фалирала компания, телекомът изживява най-добрите си дни, защото се управлява правилно и не се източва. Поинтересувайте се Иво Прокопиев какви щети му е нанесъл през годините, чрез "Бо Брокърс".

22.08 2013 в 09:54

Ако държавата иска да приватизира, то нека да продаде всички обикновени, необикновени и златни акции до пълното освобождаване от собственост. Защото златната акция е златна за номенклатурчиците, които я ползват за влизане в бордовете и за източване на печалбата и данъците, предназначени за държавата. Златната акция и държавното участие са еквивалент на законни подкупи, рушвети и дивиденти за номенклатурата, наричана по света "мафия".

22.08 2013 в 09:17

Вярно е без бой, защото служебното правителство е направило сделка да опрости всички ипотекирани имоти на телекома в замяна на въпросната акция. http://offnews.bg/index.php/233222/tsvetan-vasilev-izhvarlya-darzhavata-ot-btk Но разбира се е по-лесно да се напише такова манипулативно заглавие, за да може електората да се надъхва!

22.08 2013 в 08:23

Цецо Мангала продължава да ни обира - това трябваше да е заглавието! :)
ОСТАВКА, боклуци!

21.08 2013 в 23:14

Мафията отдавна си има държава.А добро утро...

21.08 2013 в 23:13

Според зам министъра има такава клауза,според теб - няма.Ако има ,заглавието е манипулативно.Ако няма,зам министъра не е за този пост.

21.08 2013 в 22:30

Мафията вече си има държава, а дали си има и народ зависи от нас.
-лозунг от протеста

21.08 2013 в 22:19

Заглавиет изобщо не е манипулативно, но очевидно пишещият е много далеч от регулацията в телсо. Няма клауза в договора, която да дефинира отказ от златната акция. Просто това дйествие показва топлата връзка между управляващи и олигарси. А министърчето пионка много скоро ще отговаря ако си откаже от златната акция

21.08 2013 в 21:27

БТК е негова и държавата също е негова -- къде е тук проблемът?

21.08 2013 в 19:14

Изключително манипулативно заглавие.Какво значи ДАВА без бой.Че тя го е ПРОДАлА , ПРЕДИ 5 ГОДИНИ.Има договор и ако той е изпълнен какъв е проблема...Да не говорим,че става въпрос за приватизирано дружество.Кой луд ще си дава парите ,за да може държавата да има решителен глас до безкрай...