„Часът на Земята 2013“ набра подкрепа от гнева срещу монополите

04 март 2013 в 18:09 1977 0

Електрическа крушка
Електрическа крушка

Общо 82 града в страната ще се включат в тазгодишното издание на инициативата „Часът на земята“. Така градовете, в които лампите ще бъдат угасени за 1 час символично, за да се напомни проблемът с климатичните промени, ще са със 17 повече от миналата година. Това съобщиха от екоoрганизацията WWF (Световен фонд за дивата природа).

В България инициативата тази година съвпада с брожението срещу енергийните монополи в цялата страна, довело до серия национални протести и сваляне на правителството на ГЕРБ.

„Часът на земята“, който се провежда едновременно в държави по целия свят, тук ще се състои на 23 март, събота от 20.30 до 21.30 ч.

Новите градове и общини, които потвърдиха участие са: Аксаково, Генерал Тошево, Габрово, Златоград, Лом, Луковит, Мизия, Ново Село, Петрич, Провадия, Раднево, Сливо поле, Стралджа, Свищов, Троян, Тутракан и Хасково.

Глобалната кампания има за цел да привлече обществено внимание върху проблемите, свързани с промените в климата и свръхупотребата на природни ресурси. Спестяването на енергия се сочи за един от начините да се намали човешкия принос в глобалното затопляне.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!