Quantcast

БСП: СЕМ е брадясал, мухлясал и прашасал, а БНТ не струва

Последна промяна на 12 септември 2013 в 12:28 7488 37

Председателят на СЕМ доц. Георги Лозанов Снимка: БГНЕС
Председателят на СЕМ доц. Георги Лозанов Снимка: БГНЕС

Методите за мониторинг, които Съветът за електронни медии упражнява, са брадясали, мухлясали и прашасали, а БНТ не оправдава стотиците милиони, с които българските граждани я издържат.

Това заяви депутатът от "Коалиция за България" Татяна Буруджиева  по време на парламентарен дебат по отчета на дейността на СЕМ. По думите й СЕМ се е превърнал в орган, който е безучастен и присъства единствено като страничен наблюдател.

В отчета си, прочетен от председателя Георги Лозанов, СЕМ отчита положително работата на БНТ и БНР. Според Буруджиева обаче подобна оценка е неадекватна.

"Какво са постигнали те? Вие ми казвате, че са постигнали много? БНТ е на четвърто място според статистиката. Надявам се, че в следващия доклад на СЕМ ще видим как точно БНТ и БНР оправдават стотиците милиони, с които българските граждани ги издържат", коментира червеният депутат.

Буруджиева обвини СЕМ, че не е изпълнил задълженията си да следи и регулира процеса по цифровизацията, който ще се забави с месеци.

Критики около проблемите с цифровизацията изказа и Мартин Захариев от "Коалиция за България". По думите му с поведението си СЕМ сякаш "чака цифровизацията да се случи сама".

"Рекламата на цифровизацията е, вероятно, най-скъпата реклама у нас, правена с държавни пари. След като месеци наред рекламата по телевизията ни убеждаваше, че бъдещето е ясно и с по-добра картина, в крайна сметка се оказа, че няма да е така", коментира Захариев.

В атаките срещу Лозанов се включи и председателят на НС Михаил Миков. Според него отчетът на СЕМ не дава достатъчно ясна представа за работата на регулатора и за проблемите в сектора.

Председателят на СЕМ отхвърли обвиненията и намекна, че атаките на левицата са провокирани от политически интереси.

"Аз си давам сметка, че това е политическа сцена и тук се изразяват политически позиции, но нека не забравяме, че свободата на словото не търпи такива намеси", каза Георги Лозанов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.09 2013 в 15:35

МИШО ШАМАРА им се е оплакал, че не го пускат по БНТ!

13.09 2013 в 08:17

+++++++++++++++++++++

13.09 2013 в 08:16

+++++++++++++++++++

13.09 2013 в 07:14

+1

13.09 2013 в 00:46

Тези кретени са толкова нива назад след Гого Лозанов, че пред очите им той е като една малка светла точка с папионка в далечината! А с този език и набор от думи депутатката закопа тотално БСП! Нула интелект, седнала да надприказва професор и доктор - един от най-интелигенните хора, които могат да се чуят и прочетат в медиите! Жалка работа!

13.09 2013 в 00:35

БРАВО!!!

12.09 2013 в 22:43

Червения октопод започва да души в пипалата си всичко до което се докопа и когато затихнат протестите ще действа безкомпромисно защото хората се измориха и вече им е безразлично какво ще се случи.

12.09 2013 в 21:28

бнт и бнр са превзети некви групи и вече не са национални медии нито обществени а обслужват антидържавни интереси помпат напрежение в ефира манипулират аудиторията аматьорско ниво и пълна безсъвесност значи не искав повече тия да се издържат от данъкоплатеа и сем също с нищо не ни птомага абе закривайте ги тия или сменете ръководствата щото сегашните не стават

12.09 2013 в 20:32

+1

12.09 2013 в 20:30

+++1