Брендо остава в ареста

Елица Мартинова 19 май 2012 в 14:08 3039 0

Евелин Банев - Брендо Снимка: БГНЕС
Евелин Банев - Брендо Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд реши да остави в ареста Евелин Банев-Брендо.

Прокуратурата аргументира искането си с това, че Банев е имал намерение да напусне страната и ако бъде освободен, може да се укрие от властите.

За да защитят тезата си, обвинителите извадиха запис от разговор между него и бившата му съпруга Моника Добринова, прихванат със специални разузнавателни средства.

„Монче, аз ще пътувам през границата, пък ако ме хване Интерпол, хване“, са думите на Банев към бившата му жена в аудиозаписа.

Съдът постанови, че в този случай СРС-тата са използвани законно.

Адвокатът на обвиняемия Ина Лулчева разкритикува решението, защото по думите ú е несериозно и съмнително съдът да се позовава единствено на СРС-та.

Лулчева подчерта още, че до момента пред съда в България не е представена заповед за издирването на Брендо от Интерпол.

Самият Банев окачестви думите си в записа като шега. „Нямам никакви притеснения от това дали ще бъда задържан и съден. Ако разговорите не бяха представяни толкова селективно, щеше да стане ясно, че никога не съм имал намерение да напусна страната“, коментира обвиняемият.

Евелин Банев – Брендо бе арестуван в сряда близо до Созопол. Срещу него има повдигнато обвинение за организиране на престъпна група заедно с бившата му съпруга Моника Добринова, сестра ú Десислава Дишлиева – съпруга на разстреляния Константин Дишлиев, и брат му Симо Карайчев. Ден след залавянето на Брендо вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че Банев е обвинен в Швейцария за трафик на 10 тона кокаин от Южна Америка за Европа.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови