Бомба избухна пред заведение на Коко Динев в София (снимки)

16 август 2012 в 08:09 5505 2

Взрив избухна сутринта на 16 август пред заведението
Взрив избухна сутринта на 16 август пред заведението "Кошарите" на Коко Динев. Снимка: БГНЕС

Самоделно взривно устройство е избухнало до ресторант "Кошарите" на бизнесмена Коко Динев в кв. "Лозенец" в София, съобщи МВР. Сигналът за бомбата е подаден в 4.27 ч. сутринта на 16 август.

Няма пострадали.

Близо до заведението се намират посолството на САЩ и Университетска болница "Лозенец" (бившата Правителствена болница). От отсрещната страна на бул. "Черни връх" се намира централата на ГДБОП.

По първоначални данни самоделката е била поставена от външната стена на входа на ресторанта, тротиловият еквивалент е около 200 грама. 

Криминалисти и експерти от  Специализираната дирекция "Оперативни технически операции" извършват оглед в района.

Сутринта районът беше временно отцепен. Към 9.20 ч. движението вече беше пуснато, предаде репортер на OFFNews.

Телефонът на собственика Коко Динев е изключен. Той не се появи и в заведението. В ресторанта имаше хора от персонала на заведението, които бяха разпитани от разследващите полицаи. 

Материалите от разследването все още не са постъпили в Софийска градска прокуратура, съобщи за OFFNews.bg зам.-градският прокурор Борислав Джамбазов. Той обясни, че не може да каже каквото и да било по разследването, тъй като все още не се е запознал с материарите.

Основните версии, по които работят разследващите, са сплашване или неизчистени бизнес отношения.

Жители в района на столичното заведение разказаха, че взривът е бил много силен. По-възрастни жители на "Лозенец" разказаха, че заведението е популярно още от '80-те години. Тогава то е било обикновен ресторант, но в годините на прехода то се превърнало в място, където се събират съмнителни хора.

Съседи на заведението обясниха, че са свикнали с музиката, която се чувала до рано сутрин. Сред тях не се намери такъв, който да помни други инциденти, свързани с "Кошарите".    

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!