Бойко: Винаги съм се опитвал да правя за всички най-доброто

Нели Чолашка 15 май 2013 в 16:29 2292 10

Бойко получава бонбони от пациентските организации.
Бойко получава бонбони от пациентските организации.

„Ще ви помагам, ако управляваме ние, но и ако останем в опозиция пак ще ви помагам, все пак в парламента имаме почти 100 депутата. Винаги съм се опитвал да правя за всички най-доброто", казал днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с пациентски организации.

Срещата се се състояла по настояване на пациентските организации, уведомиха от пресцентъра на партията.

Откакто сдаде поста министър-председател Борисов не кани журналисти на срещите си. Партия ГЕРБ като цяло мълчи за резултатите от изборите с оправданието, че чака окончателните данни на ЦИК.

"Благодаря ви, че си имаме доверие. Оценявам, че точно в днешния ден дойдохте при мен“, казал Борисов на гостите си от пациентските организации.

“Разчитайте на качествени хора, които няма да ви подвеждат. В системата на здравеопазването има много пари, но контролът е слаб и трябва да бъде значително засилен”, казал председателят на Българската асоциация за закрила на пациентите Пламен Таушанов. 

Председателят на Федерация Български пациентски форум Иван Димитров пък похвалил управлението на кабинета "Борисов" с думите: "Правителството на ГЕРБ, с помощта на здравния министър Десислава Атанасова и председателя на здравната комисия Даниела Дариткова, проведе реформи, които никой не може да отрече".

Председателят на Националната пациентска организация д-р Станимир Хасърджиев благодарил на Бойко, защото ГЕРБ била първата партия, която спазила закона и пациентските организации получили национална представителност.

„Най-много Ви благодарим за преместването на лекарствата от Министерството на здравеопазването в НЗОК. Сега чуваме от средите на БСП, че се готвят да върнат старото положение. Но ние няма да си мълчим, няма да позволим връщане на лекарствата от НЗОК в МЗ. Силно сме притеснени от подобни идеи“, предупредил Хасърджиев.

„Нещата, които чувам, не са неизпълними. Ако дойдем на власт, ще дойдете при мене, ще работим, ще се борим да продължим реформата в здравния сектор. Но ще я правим отдолу нагоре“, обещал още Борисов.

В края на срещата от Националната асоциация по мукополизахаридоза подариха на Бойко Борисов шоколадови бонбони в знак на благодарност за огромната помощ, която е оказал на пациентите с редки заболявания, разказаха още от пресцентъра на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!