Борисов писа на Цацаров, прати му 135 страници публикации

Нели Чолашка 15 май 2013 в 15:13 4757 11

Бойко Борисов гласува на парламентарните избори в 78-мо СОУ
Бойко Борисов гласува на парламентарните избори в 78-мо СОУ "Христо Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изпрати открито писмо на главния прокурор Сотир Цацаров, за да му обясни защо партията му се е припознала като адресат на обвиненията за нелегалното отпечатване на 350 хил. бюлетин.

Писмото е изпратено още до ОССЕ, ПАСЕ, Европейската комисия, Европейския парламент, Алианса на либералите и демократите в Европа, Европейската народна партия, Партията на европейските социалисти и ЦИК.

"Изпращаме 135 страници с публикации от български и международни електронни медии, които в деня за размисъл преди изборния ден нанесоха сериозни внушения и обвиниха индиректно ГЕРБ в манипулация на изборите.

Внушенията бяха още по-мощни в заглавията на първите страници на вестниците в самия изборен ден на 12.05.2013 г.

Надявам се въпреки Вашата натовареност да успеете да се запознаете в подробности със съдържанието на публикациите и да се убедите сам, че не става въпрос за самоприпознаване, а за директни обвинения, които бяха хвърлени върху авторитета и имиджа на Политическа партия ГЕРБ и мен самия, като неин председател", пише в писмото на експремиера до главния прокурор.

Борисов все пак благодари на Цацаров за изнесената информация и го уведомява, че е удовлетворен от "волята, която Прокуратурата проявява, за информираност и прозрачност при разследванията си". 

Писмото завършва с пожелания за здраве и успех.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!