Борисов писа на Цацаров, прати му 135 страници публикации

Последна промяна на 15 май 2013 в 15:13 4108 11

Бойко Борисов гласува на парламентарните избори в 78-мо СОУ
Бойко Борисов гласува на парламентарните избори в 78-мо СОУ "Христо Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изпрати открито писмо на главния прокурор Сотир Цацаров, за да му обясни защо партията му се е припознала като адресат на обвиненията за нелегалното отпечатване на 350 хил. бюлетин.

Писмото е изпратено още до ОССЕ, ПАСЕ, Европейската комисия, Европейския парламент, Алианса на либералите и демократите в Европа, Европейската народна партия, Партията на европейските социалисти и ЦИК.

"Изпращаме 135 страници с публикации от български и международни електронни медии, които в деня за размисъл преди изборния ден нанесоха сериозни внушения и обвиниха индиректно ГЕРБ в манипулация на изборите.

Внушенията бяха още по-мощни в заглавията на първите страници на вестниците в самия изборен ден на 12.05.2013 г.

Надявам се въпреки Вашата натовареност да успеете да се запознаете в подробности със съдържанието на публикациите и да се убедите сам, че не става въпрос за самоприпознаване, а за директни обвинения, които бяха хвърлени върху авторитета и имиджа на Политическа партия ГЕРБ и мен самия, като неин председател", пише в писмото на експремиера до главния прокурор.

Борисов все пак благодари на Цацаров за изнесената информация и го уведомява, че е удовлетворен от "волята, която Прокуратурата проявява, за информираност и прозрачност при разследванията си". 

Писмото завършва с пожелания за здраве и успех.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.05 2013 в 19:39

Намерени са бюлетини,не в хлебозавод,а там където се печатат и те не се водят ценни книжа.В печатницата за пари също има на склад отпечатани пари и то със серйни номера,но Мая не праща анонимки до прокурора.Да пратиш прокуратурата да проверява в печатница където се печата отпечатаното,е все едно да пратиш за зелен хайвер новобранец.Нормално е прокуратурата да разследва чувалите с изхвърлени бюлетини каквито бяха открити в Пловдив.Да провери в Перник,където са изчезнали доказано подадените бюлетини за ВМРО и само тези ли са изчезнали и на кого бюлетини са се появили на тяхно место.

15.05 2013 в 17:56

До там ни докараха....избираш между бандит и национален предател......

щях да гласувам за Глас Народен, ама то се видя, че отива от зле на по-зле работата....

15.05 2013 в 17:11

"Не че ми харесва ченге, известно време било бандит, да ни е министър председател ама по-добре от агент на КГБ."

Това е потресаващо признание, което може да даде на специалистите по народопсихология и пр. сродни науки за много размишления и изводи, защото, както се вижда, една не много голяма, но съвсем достатъчна част от активните гласоподаватели направи избор в съответствие тъкмо с тази логика. Това значи, че наистина сме затънали здраво и няма измъкване. Такъв народ не е за съжаление и си заслужава всичко, което предстои да му се случи.

15.05 2013 в 17:01

..."директни обвинения, които бяха хвърлени върху авторитета и имиджа на Политическа партия ГЕРБ и мен самия, като неин председател",мъка,мъка..несправедливо обвиненият Борисов се жалва че загуби 5-6 места..,а защо не каже как е спечелил останалите?!Б.Б. нагъл до безумие не може май да се пребори с С.С. и БСП този път.Борбата за кокала продължава серия Х,развитието на серияла става все по драматично..Борбата вече не е само за кокъла...to be continued

15.05 2013 в 16:42

Какво означава "нейн"?

15.05 2013 в 15:59

А дали е блaгoдарил на прокоратурата за осуетяване на част от опит за фалшификация на изборите ?

15.05 2013 в 15:57

Вероятно може да пише и явно и чете за разлика от доста други хора. Цитат от wikipedia "От 1985 до 1990 година Бойко Борисов е преподавател във Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност (ВИПОНД) на МВР. Защитава пред ВАК дисертация по темата „Психо-физическата подготовка на оперативния състав“.[8"> С диплома от 8 май 1990 година му е присъдена научната степен „кандидат на науките“ (равностойна на „доктор“).[9">"

Не че ми харесва ченге, известно време било бандит, да ни е министър председател ама по-добре от агент на КГБ.

15.05 2013 в 15:46

... Борисов писа? Моля?? Интересно ми е, кой му е съчинил и написал писмото.

15.05 2013 в 15:36

Какъв парадокс само? Дойде време Борисов да се оплаква от медийте. Мисля, че може да се сърди само на собствения си общински съветник, който е напечатал бюлетините и ги е държал една седмица след като е изпълнил ангажимента си към Министерски съвет. Също така на собственото си служебно правителство, което от своя страна създаде неописуем хаос и тотална липса на контрол (абсолютно тенденциозно при това) и заинтересованост. Остава все пак най-големия въпрос - колко от "допълнителните" бюлетини са влезли в урните по недемократичен път? ;)

15.05 2013 в 15:29

Забравил е да препрати писмото и до мен.