Бойко, Цецо и Вежди не искат да влизат в комисиите в парламента

29 август 2013 в 14:17 1932 15

Бойко Борисов в Стара Загора. Снимка: ГЕРБ
Бойко Борисов в Стара Загора. Снимка: ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, заместник-председателят на партията Цветан Цветанов и бившият министър на културата Вежди Рашидов няма да работят в нито една парламентарна комисия, обяви Борисов по време на посещението си в Стара Загора.

Досега ГЕРБ нямаше свои представители в парламентарните комисии, но наесен ще излъчат свои хора, за да могат да участват в гласуванията.

Борисов, Цветанов и Рашидов сами решили, че не искат да влизат в комисиите, чиито заседания продължават с часове.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова от Стара Загора съмишлениците на партията да свалят от власт "неестествената коалиция", която управлява в момента.

„Днес през фейсбук страницата си щяха да призова всички наши съмишленици – да свалим от власт тази неестествена коалиция", каза Бойко по повод хакнатата му страница във Фейсбук.

Толкова ги е страх от мен, че дори и един ден не ме оставиха да си комуникирам с хората във Фейсбук, оплака се бившият премиер.

„Те купиха всички медии, манипулират, както направиха и на изборите, и сега се опитват да ме цензурират като публично дори са се организирали да ми блокират профила във Фейсбук.

Техният номер този път няма да мине. Лъжите им и манипулациите им ще лъснат.

Призовавам всички към мобилизация. Няма българин или мюсюлманин в страната, който да гласува за „Атака” и ДПС, ако те са заедно”, коментира още лидерът на ГЕРБ Борисов. 

По думите му лидерът на БСП Сергей Станишев минава от популизма в сферата на наглия популизъм по повод твърдението на Станишев, че ще се намаляват цените на тока и парното, а ще се вдигат пенсиите.

"Кликата зад една жена на тъмно, без Орешарски да разбира това, управлява в момента държавата. Една клика, без да е избрана, взима решенията", каза още Бойко Борисов и призова за незабавна оставка на правителството. 

Случващото се в Сирия и позицията на България Борисов коментира така:

"Ситуацията около Сирия е изключително опасна, а българският външен министър (Кристиан Вигенин) е много слаб.

От ситуацията около Сирия са възможни много тежки последици за региона, включително и за България, от бежанска вълна, до етнически проблеми и дори – тероризъм.

В Сирия има и много християни и политиката на България трябва да е много премерена. Този  министър няма никакъв шанс, като фактор в общата международна политика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!