Блокади и протести заради скандала с бюлетините

11 май 2013 в 21:22 3981 1

Протестът между президентството и Министерския съвет в София. Снимка: Лъчезар Ангелов
Протестът между президентството и Министерския съвет в София. Снимка: Лъчезар Ангелов

Серия протести и блокади на шосета заля София, Пловдив и Варна след избухването на скандала с арестуваните 350 000 бюлетини в печатницата „Мултипринт“ в Костинброд.

По информация на ТВ7 протестиращи са затворили част от магистрала „Тракия” в района на Пловдив. Протестиращите хора са от Пловдив, Пазарджик Стара Загора Ямбол и Сливен. От полицията в Пловдив отрекоха информацията. "Не е имало никакъв протест на автомагистрала „Тракия”, в района на Пловдив. Няма и в момента. Възможно е репортажът на ТВ7 да е от друг район”, заяви местният началник на КАТ Радослав Начев пред Фокус. Пловдивска полиция не е охранявала протести днес, каза той.

Малко по-рано шествие в столицата, започнало от централата на ГЕРБ, блокира бул. „Дондуков“ между Министерския съвет и президентството. Хората налягаха по шосето. Протестиращите, първоначалното организирани от ВМРО, поискаха касиране на изборите и заличаване на партия ГЕРБ от избирателните списъци.

Във Варна демонстранти окупираха за кратко тамошния щаб на ГЕРБ. Протестиращите са на мнение, че множество фалшиви бюлетини, освен заловените от прокуратурата 350 000, са вече разпространени в страната.

Такъв сигнал бе подаден днес до Районната избирателна комисия от местната организация на БСП. Сигналът е въз основа на информация, получена в Предизборния щаб на левицата за разпространяване на изборни бюлетини днес в гр. Раковски, кв. Секирово. Сигналът е подаден и към телефон 112. В него се казва, че в следобедните часове на днешния ден изборни бюлетини са раздавани в кафене „Ориноко” и край Стадиона в квартала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови