Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Бившата шефка на АДФИ: Уволниха ме заради "Белене" и Хохегер

10 юни 2013 в 10:22 4769 6

Теменужка Петкова Снимка: БГНЕС
Теменужка Петкова Снимка: БГНЕС

Уволнената от министър Петър Чобанов шефка на Агенцията за държавна финансова инспекция Теменужка Петкова заподозря, че мотивът за отстраняването ù е работата ù в парламентарните комисии за "Белене" и договорите с австрийския лобист Петер Хохегер.

Теменужка Петкова бе отстранена от финансовия министър Петър Чобанов  на 5 юни, на третия ден от управлението на новата власт.

"Анализирайки работата си в последните месеци, тъй като това беше мотивът, всъщност аз не видях нищо друго освен участията си в комисията, в предишния парламент, за разследване на всички факти и обстоятелства свързани с АЕЦ „Белене”. Не видях нищо друго, освен друго мое участие в друга анкетна комисия, свързана с разследванията във връзка с договорите с „Хохегер”, както, разбира се, и последните ми изяви във връзка с установените нарушения в електроразпределителните дружества", обясни Петкова в интервю за Нова телевизия.

Хохегер получи близо 1.5 милиона евро от кабинета “Станишев” за съмнителна лобистка кампания за поправяне на имиджа на България. При разплитането на скандала се оказа, че с Хохегер, получил договори през 2006 и 2008 г., са свързани не само политици от БСП, а и от ГЕРБ.

"Аз попитах - какъв е мотивът. Мотивът беше, че около мен всъщност се е създало напрежение през последните месеци", каза още Петкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews