Сътрудник на ГЕРБ-депутат и Росен Карадимов в сапунката "Хохегер"

20 септември 2012 в 20:49 7912 3

Карадимов и Станишев. Снимка: Официален Facebook профил на Росен Карадимов
Карадимов и Станишев. Снимка: Официален Facebook профил на Росен Карадимов

Нов епизод от сапунката "Хохегер" се разигра на парламентарната комисия, която разследва договорите на кабинета "Станишев" със скандалния австрийски лобист.

Главен герой бе адвокат Деяна Марчева. Тя съобщи, че съветникът на бившия премиер Сергей Станишев Росен Карадимов е получил над 30 000 евро през 2006 г. по договор с Хохегер.

Интересното е, че Марчева съобщи, че самата тя превела парите на "фиктивно основание", което било "заем". Ако това е вярно, Марчева признава, че е извършила престъпление.

Марчева е изготвила договора с Хохегер за фирмата на Моника Йосифова "PR and media".

Договорът от 2006 г. е бил за 35 000 евро. От тях 1500 били за Марчева, останалите тя превела на Карадимов - такива били договорките с него.

 

Обвиненията на Марчева бяха посрещнати остро от червения депутат Ангел Найденов.

"Росен Карадимов е свидетел по дело срещу Деяна Марчева за големи финансови средства. Това е опит Карадимов да бъде злепоставен като свидетел", заяви Ангелов.

Оказа се, че освен в ролята си на адвокат но съпругата на БСП-лидера, Марчева е заработвала и за опонентите им от ГЕРБ.

Депутатът Антон Кутев от "Коалиция за България" обяви, че Марчева е съветник на депутата от ГЕРБ Петър Петров и че той е в конфликт на интереси.

„Депутатът от ГЕРБ Петър Петров постоянно участва в заседанията на комисията, въпреки че не е член. Той има това право, но виждам, че той разполага с информация, с която очевидно комисията не разполага. Въпросът ми е откъде той е информиран и защо е така. Многократно Петров е показал много по-добра информираност по отношение на въпросите, които се обсъждат в комисията. Името на Деяна Марчева се появи от юни месец. Очаквам от тогава Петър Петров да заяви конфликт на интереси, тъй като тя е била негов сътрудник. Тя вече не е негов сътрудник и то от момента, когато се формира комисията "Хохегер", посочи Кутев.

От думите на Кутев стана ясно също, че информацията, че Марчева е била сътрудник на Петров е изчезнала от търсачката Google, след като червеният депутат направил намек за това.

Петър Петров заяви, че няма конфликт на интереси. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews