BBC и CNN за нападението: "Доган сам пребори атентатора"

Николаос Цитиридис 21 януари 2013 в 12:38 2039 0

Световните медии описват нападението над Доган.
Световните медии описват нападението над Доган.

Новината за атентата над Ахмед Доган е "избор на редактора" в най-големия световен новинарски канал CNN.

Според американската медия "политикът е осуетил покушението". CNN се позовава на информация от БТА, мотивите за престъплението не се споменават. Цитирайки турска информационна агенция, CNN пише, че 9% от населението в България е турско.

BBC също съобщава за инцидента ден по-късно, като отново се казва, че Ахмед Доган е преборил атентатора. Турското население в България според медията от Острова е 12%. BBC цитира президента, според когото българското общество е традиционно познато като толерантно към етнически групи и религии. В статистиката си BBC допълва, че атаките срещу политици в България са рядкост, като се припомня за убийството на Андрей Луканов през 1996 г.

Един от най-тиражираните британски вестници "Дейли мейл" описва най-подробно инцидента на конференцията чрез видео и снимков материал. Онлайн изданието на вестника обръща внимание и на действията на делегатите от ДПС, които пребиват Октай, докато той е на земята. Сред коментарите в сайта има и съмнения за инсценировка. Потребителите на сайта описват инцидента като "тотален фарс".

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови