"БАСТА" ще бъде новата алтернатива на обществото

OFFNews 31 август 2013 в 09:55 2245 8

Мирослав Найденов. Снимка: БГНЕС
Мирослав Найденов. Снимка: БГНЕС

Самите ние в проекта БАСТА сме правили грешки и се надявам да сме се поучили. Има много голяма апатия в обществото - повече от половината българи не гласуват. Опитваме се да създадем алтернатива на апатията.

Това заяви в ефира на Нова ТВ Мирослав Найденов, бивш земеделски министър в управлението на ГЕРБ и учредител на "БАСТА".

„Хората, излезли на улицата, са смели хора. Те не вярват на никого и имат основание да не вярват. Не искаме да виждаме децата си по улиците. Политиците сами си го направиха. Трудно ще спечелим доверието на хората", каза още Найденов.

По думите му, ръководството на партията ще бъде отстъпено на младите хора. "БАСТА" ще има и иновативен начин за вземане на решения.

„Обикновено решенията се взимат отгоре. Искаме да направим интернет платформа, в която да се гласува в реално време", обясни Найденов.

Според него такива платформи са правени и преди, а БАСТА ще направи платформата, за да се вземе крайното решение като позиция на партията.

„С проекта БАСТА искаме да кажем „стига". В абревиатурата сме обяснили какво означава. Ще търсим членство към Европейската народна партия. Учредяването на партията ще бъде на 22 септември", заключи Мирослав Найденов.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови